Cikkek

Viszonteladókkal értékesíti a Google az Appst

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-01-15 12:10:03

A Google hatalmas lépést tesz az üzleti felhasználók felé azzal, hogy viszonteladói programot indít online vállalati alkalmazási csomagjának értékesítésére.

A Google viszonteladói programot indít, hogy szoftver-mint-szolgáltatás modelljével még több ügyfelet nyerjen meg az üzleti alkalmazások terén. A cég nyilatkozata szerint ötven partnerrel kezdik el a Google Apps Premier Edition (GAPE) értékesítését és támogatását is magában foglaló Google Apps Authorized Reseller programot, ami formálisan márciusban indul útjára, az egész világra kiterjesztve. A programhoz csatlakozni szándékozó cégeknek - IT szolgáltatók, hozzáadott értéket nyújtó viszonteladók, internetszolgáltatók, rendszerintegrátorok - át kell esniük egy minősítési procedúrán.

A GAPE a Google web-alapú, többek között irodai alkalmazásokból (például szövegszerkesztés, táblázatkezelés, naptár és határidőnapló) és internetes alkalmazásokból (e-mail, azonnali üzenetváltás) álló csomagja, melyet felhasználónként 50 dolláros éves díj fejében értékesítenek. A csomag alapvetően a költségekre legérzékenyebb kis- és középvállalatokat vagy felsőoktatási intézményeket célozza. Azzal, hogy a Google viszonteladói hálózatot épít fel, olyan felhasználókhoz is eljuttathatja a GAPE-et, akiknek az eddig nyújtott kiegészítő szolgáltatások nem voltak megfelelőek vagy elégségesek. Egy megfelelően nagy piacon például a viszonteladók képesek akár az adott ország hivatalos nyelvén kommunikáló, non-stop ügyfélszolgálatot is felállítani. A Google igény szerint továbbra is közvetlenül kiszolgálja a céges ügyfeleket.

A viszonteladói program 2007-óta a Google legjelentősebb lépése az üzleti felhasználók megnyerésére - akkor 625 millió dollárért vásárolták fel a spamszűréssel foglalkozó Postinit. A múlt évben a Google web kettes eszközökkel bővítette a szolgáltatást.

A cég a Microsofttal és más vállalatokkal versenyez az online elérhető irodai és e-kommunikációs alkalmazások terén; a redmondiak Office Web Applications megoldása már a zárt körű tesztelés fázisában tart, és jó esély van rá, hogy a Microsoft kiterjedt értékesítési hálózatán keresztül - az Office 14 csomag részeként - sikerrel vezesse be azt a piacra. Ezen kívül a cégnek már vannak működő és elérhető, hasonló jellegű szolgáltatásai, mint például az Office Live Workspaces vagy az Exchange és SharePoint online szolgáltatások.

A Google Appst bemutató videó

A Google tervei szerint az amerikai viszonteladók 20 százalékos éves részesedést kapnak a GAPE értékesítése után...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek