Cikkek

Tudnivalók

Bemutatkozás

Dobos LászlóDobos László vagyok, 1987-ben születtem Kecskeméten. Egy Bács-Kiskun megyei faluban nevelkedtem, jelenleg pedig a Szegedi Tudományegyetem mérnök-informatikus hallgatója vagyok. 2002 óta foglalkozom a Microsoft kliens operációs rendszereinek mélyebb szintű megismerésével, információk összegyűjtésével és publikálásával. Első szakmai honlapom a Mister XP volt, ami nevéből adódóan a frissen megjelent Windows XP operációs rendszerhez nyújtott trükköket, leírásokat. A rajta felhalmozott írásokat később program formájában is kiadtam. 2003-ban megvásároltam a lacy.hu domainnevet. A lap éveken keresztül nagy népszerűségnek örvendett, ám 2004 nyarától nem fejlesztettem tovább. Két és fél éven keresztül tengődött a lap, kezdtek elavulni a cikkek. 2007-ben a Windows Vista megjelenésével megszületett a Mister ViSTA, amely a Mister XP zöld dizájnjával ellentétben szép kék színű lett. Egy évvel az indulás után, teljes dizájn és motorváltást követően hírekkel, letöltés menüponttal bővült az oldal.

Átláthatóság

Első ránésére talán nehéz megérteni a főoldalon található írásokat rendszerezését, ezért röviden összefoglalnám a különböző kategóriákat.

  • Hírek
    A híreket partnertől kapom, így azoknak csak a 3/4-e olvasható a lacy.hu-n. A teljes cikk elolvasásához át kell lépni a partner honlapjára.
  • Cikkek
    • Vista - Vistával kapcsolatos írásaim, teljes terjedelemben.
    • XP - XP-vel kapcsolatos írásaim, teljes terjedelemben.
    • XP (techline) - Olyan írások, amelyeket a techline.hu berkeiben írtam. A teljes cikk elolvasásához át kell lépni a partner honlapjára.

Felhasználási feltételek

A cikkekben leírtakért, azok használhatóságáért és következményeiért felelősséget NEM vállalok! Mindenki saját felelősségére használja őket. Jótanács, hogy cikkek végrehajtása előtt - ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban - hozzunk létre egy-egy rendszer-visszaállítási pontot, melyet később probléma esetén vissza tudunk állítani. (Start menü -> Minden program -> Kellékek -> Rendszereszközök -> Rendszer-visszaállítás)

Szerzői jogok

Az oldalon található cikkek szerzői jogvédelem alatt állnak. Ezeket máshol újrapublikálni, még az eredeti forrás megjelölésével is TILOS! Kivétel ezalól, ha Dobos László - azaz én - személyesen engedélyezem. A cikkeket a lacy.hu oldalon kívül ebben a formában sehol nem lehet elérni. Az írások 95%-a saját szellemi termékem, a többi publikálását az eredeti szerző jóváhagyásával tettem. A lapon NEM található törvénybe ütköző anyag!

Adatvédelem

A honlap látogatása során figyelemmel kísérem mely oldalakon jártál, milyen cikkeket s hogyan osztályzottál. A regisztráció során megadott adatokat (felhasználónév, email cím) harmadik személy számára csak jogerős bírósági megkeresés esetén adom ki. A regisztráláskor megadott jelszót olvasható formában nem tárolja a rendszer. A fórum használatakor minden hozzászólásnál rögzítésre kerül a számítógéped IP címe. Ezen címeket csak jogerős bírósági megkeresés esetén adom ki. Az adatokat legjobb tudásom szerint kezelem/tárolom, azokat szándékosan (jogerős bírósági megkeresés kivételével) NEM adom ki! Mindezek ellenére felelősséget NEM tudok vállalni az oldalon megadott adatokért!

Médiaajánlat

5 cikkemet újrapublikálhatod a saját weblapodon, ha minden írás elején feltünteted a lacy.hu-t forrásként, linkké alakítva! Reklámok: A lapon található Google hirdetéseket fizetség ellenében saját reklámodra cserélhetem. A részletekért vedd fel velem a kapcsolatot.

Dobos László