Cikkek

Kipróbáltuk: Acer Veriton Z280G

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-08-07 14:10:02

Talán az Apple iMac tehet róla, hogy divatba jöttek a monitorral egybeépített PC-k. A nettopok vagy a netbookok teljesítményét idéző gépek általában megfelelnek otthoni vagy irodai felhasználók igényeinek - azt már nehezebb megmondani, hogy mi teszi a Veriton Z280G-t üzleti géppé.

Úgy alakult, hogy az "egybepécé" sokkal kevésbé izmos, mint a kortárs "egybemac" – igaz, sokkal olcsóbb –, de a célcsoport is különböző. A monitorral egybeépített PC-t azoknak szánják, akik nem akarnak videót vágni, a legkomolyabb játék, amivel játszani szeretnének, az az Aknakereső, és a pi sem érdekli őket végtelen tizedesjegyig. Netet viszont böngésznek, videókat néznek, e-mailt küldenek és fogadnak, szöveget szerkesztenek, táblázatot kezelnek. Ezzel meg is adtuk az átlagos otthoni vagy irodai felhasználó személyleírását. Az ő igényeit pedig kielégíti a nettopok vagy a netbookok nyújtotta teljesítmény. Éppen ezért nem csoda, hogy az ilyen "minden egyben" gépekben is kísértetiesen hasonló hardvert találunk, mint említett testvéreikben.

Épp a szükséges minimum felett
Az Acer Veriton Z280G is ilyen nettop-rokon, hiszen 1,6 gigahertzes Intel Atom N270 processzorra, integrált Graphics Media Accelerator 950 VGA-ra és 1 gigabájt memóriára épül, a cég mégis abban a sorozatban jelenteti meg – Veriton –, mint az üzleti asztali gépeit....

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek