Cikkek

A VIA a kis netbookgyártókra utazik

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2008-10-28 11:10:03

A VIA bejelentette a Global Mobility Bazaar létrehozását, ami hasonlóképp működik majd, mint az Intel Common Building Block.

A VIA belejentette a Global Mobility Bazaar (GMB) létrehozását, mellyel a cég a "white box" piacra szeretne belépni, és kis gyártókat látná el olyan netbookokkal, amelyeket azok aztán a megcélzott felhasználói kör igényeinek megfelelően "szabhatnak méretre". A GMB célja, hogy olyan ellátási láncot építsenek ki, amelynek lévén a kisebb cégek is beléphetnek a netbookpiacra, méghozzá a jelenlegi lehetőségeknél hatékonyabb módon és alacsonyabb költséggel. A GMB tagjai - közéjük tartozik a Microsoft, az integrált áramkörök tervezésével foglalkozó Integrated Technology Express (ITE), a SanDisk, valamint a legnagyobb tajvani és kínai beszállítók is - készítik a gépek komponenseit, míg egy tajvani és egy kínai gyártó építi magát a terméket. A VIA - azon túl, hogy természetesen szállítja a gépek CPU-it, lapkakészleteit - végzi a minőségellenőrzést és a tanúsítványok beszerzését.

via_gmb_partner_products-0.jpgA GMB partnerek jelenlegi termékei. Ezek még nem azok...

A GMB az alacsony ár stratégiájával szeretne betörni a piacra. Az első modellek 360-440 dollár közötti áron jelennek majd meg, de ez az összeg idővel 230-310 dollárra csökken. A GMB célzott piacai Kína, Kelet-Európa és Dél-Amerika.

A VIA jelenleg a túlhaladottnak tekinthető VIA C7-M processzorra épülő terveket készít a GMB számára, és csak 2009-ben szándékozik váltani a VIA Nano processzorra épülő tervekre. A GMB első terméke decemberben jelenik meg, operációs rendszerként Windows XP-vel, háttértárként pedig SSD-vel vagy merevlemezzel...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek