Cikkek

Elmaradt állami megrendelések miatt távozik az SAP Hungary ügyvezetője

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-01-12 13:10:03

A mai naptól Ablonczy Balázs vezeti a német szoftveróriás hazai leányvállalatát; Stewart Oldroyd alig több mint egy évet töltött az SAP Hungary élén.

Ablonczy Balázs (35) személyében "új ügyvezető igazgató felel a mai naptól a cég összteljesítményért" - jelentette be hétfőn az SAP Hungary Kft. sajtóközleményben. Ablonczy Balázs Manfred Josephnek, az SAP közép-európai igazgatójának tartozik beszámolási kötelezettséggel. A korábbi ügyvezető igazgató, Stewart Oldroyd legalább márciusig tanácsadóként segíti majd az új ügyvezető munkáját.

Ablonczy Balázs több mint 12 év tapasztalattal rendelkezik az IT területén; eddig a Duna Elektronika Kft. ügyvezető igazgatója, és társtulajdonosa volt. Azt megelőzően a Magyar Telekom T-Systems üzletágvezető-helyetteseként jelentős szerepe volt az üzletág csoportba való integrálásában, valamint az egységes szolgáltatások stratégiájának kidolgozásában. Korábban a Xerox hazai és Adria-régiójának ügyvezetőként dolgozott.

- Ablonczy Balázs eddigi, folyamatosan elvárások feletti teljesítése a legjobb válasz a mostani piaci kihívásokra, melyekkel szembesülünk - nyilatkozta a közlemény kapcsán Manfred Joseph, az SAP közép-európai igazgatója.

Elmaradtak az államigazgatási projektek
A Computerworld információi szerint - bár hivatalos adatokat csak január 28-án tesz közzé a németországi központú SAP hazai leányvállalata - 2007-hez hasonlóan szerény mértékben, de tavaly is növekedett az SAP Hungary Kft. árbevétele. 2007-ben az SAP Hungary forgalma elérte a 12,45 milliárd forintot, ami 5,8 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi mértéket; míg az adózás utáni eredmény 731 millió forint volt.

Úgy tudjuk, hogy a 2008-as árbevétel-növekedés is az azt megelőző évhez hasonlóan alakul. Bár az SAP hivatalosan nem kommentálta Stewart Oldroyd leváltásának okát, a döntés hátterében az állhat, hogy 2007-hez képest tavaly lényegesen több bevételt terveztek az államigazgatási szektorból.

Míg azonban a többi iparágban tartani tudták magukat a tervhez, az államigazgatásban 2008-ban sem indultak el a már évek óta várt nagyszabású projektek; ezért az SAP értékesítési eredményei is jelentősen elmaradtak a prognosztizálttól...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek