Cikkek

Továbbra is növekszik az IT-iparág

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2008-08-21 13:10:03

Az informatikára fordított kiadások az idén várhatóan elérik az 1,7 billió dollárt, nagyrészt a számítógép-eladások miatt.

Az amerikai Gartner piacelemző cég szerint 2007-hez képest világszinten 8 százalékkal bővül az idén az IT-iparág. A felmérés szerint azonban a valóságban nem ilyen rózsás a kép, mivel a növekedés nagyrészt a gyengélkedő dollárnak köszönhető, változatlan árfolyam mellett a bővülés mindössze 4,5 százalékos lenne. Nagyobb mértékű piaci növekedés döntően így is csak a fejlődő országokban várható.

A nemzetközi gazdasági visszaesés ellenére nem várható, hogy kevesebbet költenek majd IT-re - nyilatkozta a Gartner alelnöke, Jim Tully, aki szerint az elkövetkező években, bár csökken a növekedés mértéke, de a piaci fundamentumok erősek maradnak. Eközben a fejlődő országok elavult rendszereinek cseréje és a technológiai váltás továbbra is biztosítja a növekedést.

A Gartner szerint 2008-ban 10 százalékkal növekednek a szoftvereladások is, ami az IT szolgáltatási piac fejlődését is segíti, amely 9,4 százalékkal növekedhet az idén...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek