Cikkek

Több milliárd dollárt pumpálnak a Bingbe

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-06-19 13:10:07

A Microsoft a következő öt évben a működési bevételeinek akár 10 százalékát is internetes keresőjének fejlesztésére akarja fordítani.

Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója egy csütörtöki üzleti ebéden úgy nyilatkozott, hogy a cég a következő öt esztendőben a vállalat operatív bevételeinek 5-10 százalékát a Bing internetes keresőjének fejlesztésére akarja fordítani - derül ki a Reuters hírügynökség jelentéséből. A Microsoft online szolgáltatási egysége az elmúlt években csak vitte a vállalat pénzét, de az elmúlt napokban úgy tűnik, hogy a cég május végén bemutatott új Bing keresőszolgáltatása hosszabb távon talán teret nyerhet: amíg az amerikai internetes keresések 65 százalékát a Google keresőjébe ütik be, addig a Bing részesedése júniusban egy hét alatt 11,3 százalékról 12,1 százalékra ment fel.

A Microsoft operatív forgalma az elmúlt üzleti negyedévben 4,4 milliárd dollár volt, azaz 10 százalékkal számolva, akár 1,8 milliárd dollárt is elkölthet a Bing fejlesztésére.

Ballmer a beszélgetésen sajnálkozott azon, hogy nem léptek be hamarabb az internetes keresőpiacra: bár állítása szerint a Microsoftnál már régóta tisztában vannak a technológia jelentőségével, eddig nem tudták, hogyan tehetnék mindezt pénzzé...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek