Cikkek

Gyorsabb hozzáférés a friss adatokhoz

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-04-27 16:10:07

A Teradata hétfői konferenciáján bejelentették, hogy a cég adatbázisa már teljes mértékben integrálható az SAP NetWeaver adattárház-megoldásával.

Az SAP NetWeaver Business Warehouse megoldását mostantól az amerikai Teradata adatbázis-platformjával is kínálják - jelentette be hétfőn Hermann Wimmer, a Teradata európai, közel-keleti és afrikai régiójáért felelős elnöke a cég isztambuli konferenciáján. Stephan Rossius, az SAP globális ökoszisztémákért és partnerekért felelős alelnöke hozzátette: a parnerség eredményeként a korábbinál szorosabb együttműködésre nyílik lehetőség a két cég között. A két cég a kaliforniai Palo Altoban egy közös kutatóközpontot is létrehoz az innováció erősítésére. A BusinessObjects révén az üzletiintelligencia-piacon is erőteljesen jelen lévő SAP és a Teradata ügyfelei között mintegy 80 százalékos átfedés van: a mostani bejelentés révén egységes felhasználói felületen, integrált módon érhetők el az elemzések a vállalati felhasználók számára - tette hozzá Stephan Rossius.

A legtöbb vállalatnál jelenleg az SAP felhasználók jellemzően több különböző adatbázist használnak az adattárházakhoz, valamint az adatok elemzésére használt üzleti intelligencia (BI) eszközökhöz. Az SAP NetWeaver BW, az SAP BusinessObjects szoftverek és a Teradata Active Enterprise Data Warehouse megoldások integrációja révén az ügyfelek minden vállalati adatukat egy helyen konszolidálhatják, ennek révén gyorsabban hozzáférhetnek a részletes információhoz, amelyek a jobb döntéshozatalhoz szükségesek. A korlátlanul skálázható megoldás révén pedig jelentősen csökkenthetik a rendszer teljes bekerülési költségét - hangsúlyozta az SAP alelnöke.

A New-Yorki-i tőzsdén jegyzett, a nemzetközi piacelemző cégek szerint az adattárház-piac vezető gyártójaként rangsorolt Teradata a legnagyobb olyan IT megoldásszállító, amely kizárólag adattárházakkal és vállalati analitikával foglalkozik...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek