Cikkek

Technológiai részvénykibocsátások: messze még a fellendülés

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-08-17 13:10:03

Bár az elmúlt héten három amerikai informatikai cég is a tőzsdére ment, a szakemberek szerint ebből még korai levonni azt a következtetést, hogy a befektetők ismét kiéhezettek lennének a technológiai papírokra.

Az elmúlt évben a Wall Street nem tanúsított nagy érdeklődést az új technológiai részvények iránt. Ez a negatív trend most megfordulni látszik, miután az elmúlt héten az év eddigi két legnagyobb nyilvános részvénykibocsátását hajtották végre. Ezzel együtt a befektetők szerint a kibocsátások eddigi nagyságrendjét és a tervezett további ügyletek számát tekintve egyelőre korai lenne fellendülésről beszélni – írta a Financial Times.

Az üzleti napilap cikke szerint ezzel együtt biztató – különösen, hogy a nyár még normális esetben is uborkaszezonnak számít ezen a téren is –, hogy a múlt hét közepe óta három nyilvános részvénykibocsátást is végrehajtottak a technológiai szektorban, és további két vállalat, az Ancestry.com fogyasztói website és a Fortinent biztonsági cég jelezte az amerikai tőzsdefelügyeletnek, hogy tőzsdére kíván menni.

Háromból kettő
Az Emdeon nevű egészségügyi informatikai cég papírjait 367 millió dollár értékben jegyezték a hét elején, azt követően, hogy a múlt hét végén a félvezető-dizájnnal foglalkozó Avago Technologies 648 millió dollárhoz jutott hozzá. Ezek a legnagyobb technológiai jegyzések az iparágban az elmúlt 12 hónapban, könnyedén túlszárnyalva az eddigi listavezető SolarWinds-et, amely 174 millió dollár értékben bocsátott ki részvényt májusban.

Az Avago tőzsdére menetele azt is jelenti, hogy a közeljövőben más magántőke-társaságok is tőzsdére vihetik majd a tulajdonukban lévő informatikai cégeket, amelyeket jelentős számban vásároltak ki az évtized közepén....

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek