Cikkek

Bemutatkozott a ProLiant G6 szervercsalád

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-04-02 17:10:06

A HP hatodik generációs szervercsaládja a gyártó szerint a korábbi változatnál kétszer nagyobb teljesítményt nyújt fele annyi energia felhasználásával.

Az új ProLiantekben (11 torony-, rackoptimalizált és pengeszerver) az Intel Xeon 5500-as (Nehalem) processzorai dolgoznak. A fejlesztők az energiagazdálkodástól a tárkapacitás kihasználásának optimalizálásáig egy sor újítást bevetettek, hogy valóban gazdaságosan üzemeltethető szervereket építsenek. A HP Sea of Sensors technológiának köszönhetően a hűtőventilátorok ott és akkor működnek, amikor és ahol szükség van rájuk. Összesen 32 intelligens szenzor figyeli a szerver belső hőmérsékletét, ezek igény szerint automatikusan ki-be kapcsolják hűtőventilátorokat és a memóriafolyamatokat.

A Common Power Slot dizájn kialakítás célja, hogy minimalizálja az energiaveszteséget: az ügyfelek négy különböző tápegység közül választhatják ki az általuk alkalmazott munkafolyamathoz leginkább megfelelő egységet. A HP Dynamic Power Capping (DPC) dinamikusan beállítja és elosztja a szerverek közt az energiát vagy a hűtési kapacitást; pontosan azonosítja minden szerver energiaigényét, és ennek alapján meghatároz egy energiakorlátot, amit az adott szerver nem léphet át.

Az üzemeltetést a beállítástól a felügyeletig szintén egy sor fejlesztés segíti. A HP ProLiant Onboard Administrator egyszerűsíti a szerver beállítását és lehetővé teszi, hogy az ügyfél bárhonnan, bármikor - még a szerver kikapcsolt állapotában is - megvizsgálja a szerver állapotát. A HP Insight Control Environment (ICE) menedzsmentkonzollal - amelyet a cég először épít be a ProLiant család nem penge kiszerelésű tagjaiba - a helyszínen vagy távvezérléssel is lehet felügyelni a szervereket. A HP Virtual Connect Flex-10 Ethernet modul négy hálózati kártyára tudja szétosztani egy 10 gigabites Ethernet hálózat sávszélességét, szükségtelenné téve további hálózati hardver beszerzését...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek