Cikkek

Részletek a Cisco Unified Computingról

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-03-18 16:10:06

Nemzetközi sajtótájékoztatóján a Cisco részleteket is közölt a hétfőn bejelentett, Unified Computing elnevezésű integrált adatközponti környezetről.

A budapesti videokonferencián Wendy Mars, a Cisco nagy-britanniai vezető rendszermérnöke elmondta: a Unified Computing architektúra lényege, hogy szabványos iparági technológiákkal egységes rendszerbe foglalja az eddig különálló erőforrásokat, azaz a szervereket, a hálózatot, a tárolóegységeket és a virtuális erőforrásokat. Ezzel csökkenthetők az informatikai infrastruktúra költségei és komplexitása, növelhető a hasznos élettartam, és hosszú távon rugalmas, az igényekhez igazodó rendszerek alakíthatók ki. A Unified Computing egységes architektúrájára való áttérést a Cisco új, átfogó szolgáltatásokkal támogatja Unified Computing Services néven. Emellett a vállalat bejelentette, hogy számos más vezető gyártóval együttműködik a Unified Computing System és a kapcsolódó architektúra közös fejlesztésére.

A Cisco Unified Computing System a virtualizációra is kiterjedő integrált felügyelet mellett egységes hálózatot nyújt a kiszolgálók és tárolórendszerek közti teljes adatforgalomhoz, fölöslegessé téve a többszörös kábelezést. A teljes virtualizációval a kapacitások dinamikusan, a pillanatnyi feldolgozási igények szerint oszthatók ki, ami jelentős üzleti előnyökkel és megtakarítással jár: alacsonyabb élettartamköltség, kevesebb rendszeradminisztráció és rugalmasabb reagálás, jobb méretezhetőség a komplexitás növekedése nélkül, energiatakarékosság, kompatibilitás a meglévő szabványos eszközökkel.

A Unified Computing System fő elemei:

Szerverek - A Cisco új UCS B-Series sorozatú pengeszerverei az Intel jövőben megjelenő Nehalem mikroarchitektúrájú szerverprocesszoraira (az Intel Xeon CPU-k következő generációjára) épülnek.

Hálózat - A Cisco Unified Computing System a rendszer összes erőforrását egységes, 10 Gbit/s sebességű, alacsony késleltetésű, veszteségmentes átvitelt biztosító, Ethernet-alapú adatközponti hálózattal kapcsolja össze. Ezzel kiváltja a jelenleg használt három különálló hálózatot: a helyi hálózatot (LAN), a tárolóhálózatot (SAN) és a nagysebességű szerverkapcsolatokat (HPC-hálózat). Így sokkal kevesebb hálózati kártyára, kapcsolóra és kábelre van szükség, ráadásul a hűtési igény és az áramfogyasztás is csökken.

Virtualizáció - A Cisco biztonsági megoldásai, a biztonsági szabályok érvényesítése és a diagnosztikai funkciók a dinamikusan kialakított virtuális környezetekre is kiterjeszthetők, így a rendszerek átkonfigurálása esetén is fennmarad az átfogó biztonság.

Tárolóelérés - Az új környezet a tárolóhálózatok (SAN) és a hálózati tárolórendszerek (NAS) elérését is a speciális adatközponti hálózattal valósítja meg, amellyel a tárolóeszközök Ethernet, Fibre Channel, Fibre Channel over Ethernet és iSCSI protokollal egyaránt elérhetők. Az ügyfelek szabadon használhatják meglévő eszközeiket és választhatnak a technológiák közül.

Felügyelet - Az összes komponens beépített felügyeleti szolgáltatásokkal teszi lehetővé a teljes megoldás egyetlen rendszerként való felügyeletét a Cisco UCS Manager keretében...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek