Cikkek

Racionalizálja költségeit a Novellel

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-06-15 19:10:05

A Novell ZENworks Asset Management felügyeli a vállalat IT-vagyonát, megelőzi a felesleges licencek megvásárlását és biztosítja a megfelelőséget. (X)

A jelenlegi gazdasági helyzetben egy IT-vagyongazdálkodási rendszer bevezetése minden 50-nél több munkaállomással rendelkező vállalat és intézmény életében fokozottan ajánlott, hiszen a megoldás használatával csökkenthetők az informatikai költségek. Egy ilyen rendszer számos további előnyt jelenthet a vállalatok számára. A szoftverhasználat mérésével és a licencek követésével a Novell ügyfelei csökkenthetik a folyamatos végfelhasználói támogatás költségeit, valamint a szoftverlicencek leegyszerűsített kezelése által kisebb jogi kockázatot kell vállalniuk. A Novell ZENworks Asset Management lehetőséget ad a munkaállomásokon található alkalmazások használati trendjeinek és részleteinek megtekintésére. A jelentések pedig jelzik, hogy mely termékeket, milyen típusú szoftvereket kik használnak, és ami még fontosabb: melyek azok az elemek, amelyek használaton kívül vannak. Segítségével a szerződések megújításakor, új munkatársak felvételekor csak a ténylegesen szükséges szoftvermennyiséget vásárolják meg.

Marad erőforrás a fejlesztésre
A vállalatok számára egy IT-vagyongazdálkodási megoldás hasznos eszköz a projektetek tervezésekor és előkészítésekor is, hiszen a leltáradatok segítenek megbecsülni a várható költségeket, kockázatokat, ugyanakkor nagyon jól használható mint kontrolleszköz a projektek megvalósulásának ellenőrzése során is. A teljes körű hardver- és szoftverleltár naprakésszé és átláthatóvá teszi az informatikai eszközök és licencek kezelését, segít az ezekhez tartozó igénylési és nyilvántartási folyamatok automatizálásában. Az informatikai vagyonleltár és a licencnyilvántartás integrált kezelése pedig lehetővé teszi a jogtiszta szoftvergazdálkodást. Így a vállalatoknak és intézményeknek szűkebb költségvetés mellett is marad erőforrásuk a fejlesztésekre.

50 millió forintos megtakarítás
Hazai példaként említhető például a Raiffeisen Bank, amely 2006 óta használja a Novell ITvagyongazdálkodási megoldását; ezt azóta többek között az informatikai vezetőség, az IT Service Management csoport, az ügyfélszolgálat, az informatikai rendszer üzemeltetője, valamint a mozgó műszaki csapat is használja mindennapi munkájához. A döntéskor fontos érv volt a ZENworks Asset Management mellett, hogy a Novell jól működő, magyar nyelvű terméktámogatási rendszert biztosít 7×24 órában...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek