Cikkek

Novell BSM már Magyarországon is

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-06-16 16:10:05

Itthon is bemutatkozott a vállalat új termékcsaládja, a Managed Objects fejlesztésére épülő Novell Business Service Managment.

A Managed Objects 2000 óta foglalkozik üzleti felügyeleti megoldásokkal. A Business Service Management (BSM) a cég saját fejlesztése, széles körben elterjedt és bizonyított a nagyvállaltok között. A Novell 2008 óta a Managed Objects tulajdonosa, és már a Novell Business Service Managment név alatt kívánja az üzleti folyamatok szolgálatába állítani a vállalatok informatikai rendszerét. Minderről Hargitai Zsolt, a Novell kereskedelem-támogatási vezetője beszélt kedd délelőtt a cég által szervezett sajtóeseményen.

Leginkább a bankok IT rendszereinek kínálhat megoldást a technológiai kockázatok csökkentésére és folyamatos monitorozására. A BSM moduláris, integrálható felépítésének és skálázhatóságának köszönhetően az adott vállalat méretéhez és igényihez igazítható. A rendszer viszonylag könnyen bevezethető bármilyen vállalati informatikai környezetbe. A vállalatok IT rendszerében végrehajtott változtatások okozzák a legtöbb problémát, de a BSM változáskövető modulja erre is nyújthat egyfajta megoldást, mivel automatikusan kiszűri a rendszer változtatások miatt felmerülő nehézségeit.

A Novell öt integrált, egymásra építhető terméket kínál a BSM-csomagban. A Novell Business Service Management képes egy szerepkör-alapú, egységes irányítópultba gyűjteni az alapvető informatikai felügyeleti adatokat, a legfontosabb teljesítménymutatókat (KPI) és az üzleti mérőszámokat. Az integrált elemzések segítségével az informatikai üzemeltetés valós időben nyomon követi és irányítja a teljes informatikai környezetet. Akár 50-70 százalékkal csökkentheti az informatikai leállásokat.

A Novell CMDB360 és a myCMDB segítségével felmérhető az informatikai infrastruktúra, átfogó térképet ad az egyes elemek összefüggéseiről. A CMDB360 egyeztetés, összevonás, ábrázolás és szinkronizálás szolgáltatásaival összetett adatelemzések és jelentések készítésére kínál lehetőséget.

A Novell myCMDB egy internetalapú alkalmazás, amely a CMDB360, vagy bármely más meglévő konfigurációs adatbáziskezelő projekt kiegészítésével képes adatpontossági és hozzáférési problémák megoldására.

A Novell myMO Executive Dashboard olyan irányítópultok felületének kialakítására képes, amelyek az informatikai vezetést segíthetik hozzá a versenyképes működtetéshez elengedhetelen pontos, valósidejű és az előzményekre is vonatkozó információk megjelenítésével...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek