Cikkek

Nincs több ingyen zene!

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-03-26 11:10:07

Hamarosan fizetnünk kell az eddig ingyenes internetes rádióért. Bár a havi díj nem éri el egy mozijegy árát, a felhasználók többsége felháborodott.

A Last.fm internetes rádió és zenei közösségi oldal havi 3 eurót kér azoktól a felhasználóktól, akik az Egyesült Királyságon, az Egyesült Államokon vagy Németországon kívülről hallgaják az oldalon található dalokat. Úgy tűnik, hogy a Last.fm nem csak a mi kedvencünk: a fenti országokon kívül élő hallgatók sem tűnnek boldognak. Fizetni egyébként csak a zenehallgatásárt kell, az oldalon található többi tartalom elérése - biográfiák, videók, toplisták - ingyenesek maradnak, és az első 30 szám meghallgatása is ingyenes.

"Természetesen ez egy üzleti döntés" - nyilatkozta Matthew Ogle a cég blogján megjelenő a felhasználói kommentekre reagálva. "Miután felmértük forrásainkat és lehetőségeinket, úgy gondoljuk, hogy ez a legjobb módja, ha tovább akarjuk fejleszteni a Last.fm rádiót, és finanszírozni akarjuk az ingyenes szolgáltatásokat".

A cég szerint a meglévő értékesítési csapat a Last.fm-et 2007-ben felvásárló a CBS munkatársaival együtt képes lesz annyi hirdetést behozni, ami fedezi a brit, amerikai és német felhasználók licencdíjait, viszont másoknak már elő kell fizetniük. "Szeretnénk mindenkinek ugyanolyan szolgáltatást nyújtani valamennyi országban, de a világ hatalmas, és nem éppen olcsó dolog zenét közvetíteni az interneten keresztül" - mondta Ogle...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek