Cikkek

Ennyit a zöld IT-ről

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2008-09-03 12:10:04

Miközben mindenki a zöld IT-ről és a papírmentes irodáról beszél, a Canon nem túl környezetbarát szolgáltatással állt elő.

Irodai munkásként reggelente rutinszerűen kattintunk kedvenc híroldalainkra, és igyekszünk tájékozódni a szakmánkat érintő történésekről. Gyorsan átfutjuk a címeket, leadeket, és ha valami nagyon érdekeset találunk, akkor a teljes cikket is elolvassuk. De kinek jutna eszébe kinyomtatni például az index.hu (na jó: computerworld.hu) írott anyagait, hogy az olvasás végeztével begyűrjük a szemetes kosárba? Na ne! - mondhatjuk erre, ha némi környezettudatosság szorult belénk. Az ilyen jellegű nyomtatás csak különös esetekben lehet indokolt, tömegesen semmiképpen sem. A Canon viszont ennél is tovább megy legújabb szolgáltatásával.

A cég közleményben a következőt olvashatjuk: "Web elérési szoftvere segítségével beprogramozhatjuk nyomtatónkba a számunkra fontos és hasznos információkat tartalmazó kedvenc oldalainkat, nem szükséges minden reggelünket böngészéssel töltenünk. Az időzített nyomtatási funkciónak köszönhetően mire beérünk az irodába, már kinyomtatva készen állnak a legfrissebb hírek, információk így még a reggeli kávé kortyolgatása közben tájékozódhatunk a napi valutaárfolyamokról, vagy akár az aktuális raktárkészletről. Az így megtakarított idő és energia hosszú távon komoly versenyelőnyhöz segíti vállalkozásunkat."

Most egy pillanatra tegyük félre a zöld IT-t, és nézzük csak a kényelmi szempontokat. Az internetes hírolvasáshoz - tapasztalataink szerint - mindössze egy kéz szükséges, amellyel az egeret fogjuk (az oldalakat úgyis a kedvencek menüből hívjuk elő), és még hely is marad az asztalon a kávénak. Elviekben a kinyomtatott oldalak között is tudunk egy kézzel lapozni, de akkor is elfoglalják a reggeli ital helyét. És az elolvasott anyagokat dolgunk végeztével el kell pakolni magunk elől (például a szemetesbe), ehhez pedig adott esetben odébb is kell sétálni...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek