Cikkek

Nehéz helyzetben a BT

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-05-15 13:10:05

Hét év óta a legnagyobb visszaesését éli meg a BT Group. A vállalat több ezres leépítést hajt végre, és az osztalékot is jelentősen csökkenti.

A világszerte 150 ezer embert foglalkoztató BT áprilisban jelentette be, hogy befagyasztja 85 ezer nagy-britanniai munkavállalójának bérét. A brit távközlési cég csütörtöki közleménye szerint 15 ezer embert bocsát el, és közel 60 százalékkal kevesebb osztalékot fizet korábbi bejelentéséhez képest. A vállalat üzletágai közül legrosszabbul a Global Services (IT szolgáltatások) teljesített. Az osztalék-csökkentéssel a BT nyugdíjalap hozamának visszaesését igyekeznek kompenzálni: míg tavaly 2 milliárd fontos nyereséget ért el, idén március 31-én már 2,9 milliárdos veszteséget könyvelt el.

A gondot főként az említett, hálózati megoldásokat szállító Global Services üzletág okozza. A vállalat elismerte, hogy az üzletág több olyan szerződést kötött korábban, amelytől lényegesen nagyobb nyereséget vártak. A csütörtöki bejelentés szerint egyébként további 1,3 milliárd font veszteség-leírást eszközölnek a korábbi 336 milliós után; az 1,3 milliárd fontból 1,2 milliárd két szerződésből származik...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek