Cikkek

Ne utánozzátok a Windowst!

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2008-08-09 00:10:03

Az IBM szerint a Linuxnak jó grafikusokra van szüksége, ha desktop operációs rendszerként is népszerű akar lenni.

Egy nappal azután, hogy az IBM bejelentette csatlakozását a Canonical, a Novell és a Red Hat Microsoft-mentes üzleti PC kezdeményezéséhez, már elkezdték megfogalmazni az elvárásokat. Bob Sutor (képünkön), az IBM nyílt forráskód és szabványok csoportért felelős alelnöke a LinuxWorld konferencián elmondta: ahhoz, hogy a Linux népszerűvé váljon az otthoni és üzleti felhasználók körében mint asztali operációs rendszer, "igazán jó grafikus tervezőkre" lenne szükség.

Sutor szerint a fejlesztők jelenleg a hét évvel ezelőtti Windowst igyekeznek lemásolni, ami téves megközelítés. "Nem ettől lesz jobban használható a rendszer" - fogalmazott az alelnök, ám azt nem fejtette ki, hogy mitől.

Érdekes módon két héttel korábban Mark Shuttleworth, az Ubuntu Linux fejlesztését finanszirozó Canonical alapítója is a felület fontosságát hangsúlyozta. Shuttleworth az O'Reilly Open Source Convention konferencián arra buzdította a linux-fejlesztőket, hogy olyan forradalmat hozzanak a felhasználói élményben, mint amilyet annak idején az Apple...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek