Cikkek

Microsoft-szolgáltatásokat árul a Vodafone

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-03-03 16:51:24

A Microsoft kis- és középvállalatoknak szánt online szolgáltatásait a Vodafone az USA-ban kínálja, de még az év első felében megjelenik velük más piacokon is.

A csütörtöki bejelentés alapján számítógépen (böngészőn) vagy mobiltelefonon keresztül igénybe vehető szolgáltatások között levelezést, naptárat, portál- és webkonferencia-megoldást vagy azonnali üzenetküldőt találhatunk. A bevételét tekintve legnagyobb globális mobilszolgáltató üzletág-igazgatója, Tom Craig szerint a Vodafone ügyfeleinek igényei drámai változáson mennek keresztül a jelenlegi üzleti és gazdasági környezetben, így a vállalat azon igyekszik, hogy kommunikációs szolgáltatásait egyesítse a Microsoft Online Services megoldásaival, és teljeskörű hosztolt kommunikációs palettát hozzon létre.

A két vállalat együttműködése nem újkeletű: a technológiai vagy szabványügyi partnerségek mellett már 2000-ben hasonló megállapodást írtak alá, amit az évek során több is követett. Nem is beszélve arról a Microsoft-ajándékcsomagról (webkamera plusz egér), amit a hazai Vodafone jó másfél hete kínál a mobilinternet-előfizetés mellé...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek