Cikkek

Videó: háborognak a régi iPhone-osok

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-06-12 13:10:04

Bemutatkozott az új iPhone 3G S, de a régi felhasználók máris dühbe gurultak az AT&T árpolitikája miatt, és petíciót indítottak a Twitteren.

Több ezren kifogásolják, hogy az AT&T több pénzt hajtana be rajtuk, ha új készüléket szeretnének, és megújítanák szerződésüket, mielőtt még lejárna a kétéves hűségnyilatkozat. A távközlési szolgáltató nem ugyanannyiért kínálja az új iPhone 3G S készüléket és az ahhoz tartozó szerződést az új belépőknek, mint a régebbi iPhone 3G tulajdonosoknak: akik szerződéssel és régebbi iPhone készülékkel is rendelkeznek, nem adható még egy támogatott árú telefon a megállapodás szerint. Így ők az új 3G S készülék 16 GB-os verziójához 399, a 32 GB-oshoz 599 dollárért juthatnak hozzá. Az AT&T részéről azt közölték, hogy a meglévő szerződéses ügyfeleknek minimum 12 hónapot kell várniuk, hogy az új iPhone-t is támogatott áron vásárolhassák meg.

A készülékről
Az új iPhone 3G S-t 3 megapixeles kamerával látták el, amivel már mozgóképet is lehet rögzíteni. A beépített VGA kamerával másodpercenként 30 frame-es hangos filmet rögzíthetünk, de van benne automata fókusz és fehéregyensúly-mérő is. A felvett filmet könnyűszerrel megvághatjuk és feltölthetjük például a YouTube-ra.



Az új telefont hangvezérlővel is ellátták, ami lehetővé teszi, hogy hangos parancsokkal irányítsuk a készüléket. A 3G S-től hangvezérelve kérhetünk dalokat, de azt is, hogy azokhoz hasonló zenétet keressen.

Az iPhone 3G S június 19-től kapható az Egyesült Államokban, Kanadában, Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Spanyolországban és Svájcban, egy hét elteltével pedig további hat országban kezdik el a készülék árusítását. Hozzánk valószínűleg csak júliusban érkezik meg. A 16 gigás gépet előfizetéssel 199 dollárért, a 32 gigást 299 dollárért lehet megvásárolni. A korábbi 3G-s 8 gigás iPhone-t ezentúl sokkal olcsóbban, 99 dollárért adják.

Az iPhone-osok által ingyenesen letölthető, új 3...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek