Cikkek

Mégis lesz böngésző az európai Windows 7-ben

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-07-27 11:10:03

Úgy fest, hogy a Microsoft és az Európai Bizottság mégis megegyezett, így az európai Windows 7-ben is telepíthető lesz az Internet Explorer böngésző. Sok hűhó semmiért?

A Microsoft még júniusban jelentette be, hogy az Európai Bizottság trösztellenes vizsgálatára reagálva az Unió tagállamaiban az Internet Explorer 8 böngésző nélkül fogja forgalomba hozni a Windows 7-et. A Microsoft bizonyos szempontból érthető, önvédelmi lépése a Windows 7 európai változatainak felépítését is alaposan megkavarta.

A MS lenyelte a keserű pirulát
A redmondi cég az Európai Bizottsággal való hosszas egyeztetés után legújabban mégis úgy határozott, hogy lesz böngésző az európai Windows 7-ben. A Vista mérsékelt sikere után számos példáját láttuk annak, hogy a Microsoftnál a odafigyelnek rá, mit várnak el a felhasználók a Windows 7-től. Úgy fest, hogy ez most sincs másként: a cégnél is pontosan tudják, hogy a XXI. század elején egy webböngésző nélküli operációs rendszer jobbára használhatatlan. A Microsoft úgy döntött, hogy lenyeli a keserű pirulát, és az Internet Explorer 8 az első indításakor feldob egy képernyőt, ami felajánlja a konkurens böngészők telepítését és az IE8 kikapcsolását, illetve értelemszerűen annak megtartását és alapértelmezett böngészőként történő beállítását. Redmondban rájöttek arra, hogy a böngésző nélküli operációs rendszerrel tönkretennék az eddig igencsak pozitív fogadtatású Windows 7-ről kialakult képet, és magukra haragítanák az európai felhasználókat....

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek