Cikkek

Az EA lemondott a Take-Two-ról

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2008-09-15 12:10:05

Úgy tűnik, az Electronic Arts végleg lezárta tárgyalásait a kiváló negyedévet produkáló konkurens játékkiadóval.

Vasárnap a Madden NFL 09 és a Spore kiadója, az Electronic Arts bejelentette, hogy befejezte a felvásárlásról folytatott tárgyalásait a Grand Theft Auto sorozatot jegyző a Take-Two-val. A szűkszavú közlemény szerint a döntést a rendelkezésre álló információk alapos vizsgálata után hozták meg, beleértve a Take-Two képviselői által tartott prezentációt is. Az EA februárban közel 2 milliárd dolláros ajánlatot tett a konkurens cégre, még a GTA IV kibocsátása előtt. Akkoriban a Take-Two úgy fogalmazott, hogy az ajánlat "sok szempontból sem megfelelő". Később, már a GTA IV megjelenése után jelezték, hogy nem zárkoznak el a felvásárlás elől, de ennél nagyobb összeget tartanának reálisnak.

Az EA tegnapi döntése után Strauss Zelnick, a Take-Two elnöke úgy fogalmazott, hogy vállalata "továbbra is aktívan tárgyalásokat folytat más piaci szereplőkkel", továbbá a cég pozíciója megerősödött az EA ajánlata után. Ennek némileg ellentmond, hogy a Take-Two részvényeinek értéke június vége óta 26 dollár alá csökkent, sőt nemrég 22 dollár alatt is kereskedtek vele. (Az EA részvényenként 25,74 dollárra tett ajánlatot). Pénteken a Take-Two papírok 21,89 dolláron zártak, ami az EA legelső, februári ajánlattétele óta eltelt időszakban negatív rekordnak számít.

Ennek ellenére a Take-Two nemrég közzétett harmadik negyedéves eredményei 433,8 millió dolláros nettó bevételről szóltak, szemben az előző év megfelelő időszakának 206,4 milliójával...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek