Cikkek

Egérfogóban a Logitech

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-01-07 11:10:03

Kedden a svájci vállalat is bejelentette, hogy megválik főállású munkatársainak 15 százalékától.

Egy hónappal azután, hogy a Logitech leszállította az egymilliárdodik egerét, a vállalat bejelentette: a számítógépes perifériák iránti gyenge kereslet miatt elbocsájtja munkatársainak 15 százalékát. A cégnek összesen 9 ezer alkalmazottja van világszerte, beleértve azt a 3500 kínai gyári munkást, aki a termékeket előállítja. Az elbocsátások a vezetőket és a termékfejlesztőket érintik majd, de arra a cég nem tért ki, hogy a lépés hogyan érinti majd kínálatát. Az viszont biztos, hogy a gyártósoron dolgozók közül senki sem kívánnak elküldeni; az első 525 főt március végéig bocsátják el.

A cég visszavonta a 2009-es pénzügyi évre kitűzött, az üzemi profitot és az eladásokat érintő célszámait is. Az új terveket a harmadik negyedéves eredményekkel együtt teszik közzé január 20-án. A Logitech az elbocsátásokkal kapcsolatos költségeket a 2009-es pénzügyi év negyedik negyedévére könyveli, míg az ebből fakadó megtakarításokat a 2010-es pénzügyi év első negyedévében írják jóvá.

A még tavaly októberben felvázolt tervek szerint a cég a 2009-es pénzügyi évre 6-8 százalék közötti növekedésre számított, és az üzemi bevétel növekedését 3-5 százalék közé tette. Már ezek a számok is alacsonyabbak, mint a korábbi, 15 százalékos növekedésről és a működési bevétel emelkedéséről szóló várakozások, de a Logitech előrejelzéseinek változásai még így is alulmúlták a gazdasági válságra fogható piaci hanyatlást...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek