Cikkek

Középvállalati SAP-licencek a HP-tól

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-04-09 13:10:05

Az SAP Hungary bejelentette, hogy PartnerEdge programjának keretein belül együttműködési megállapodást kötött az HP Magyarországgal.

Az együttműködési megállapodás értelmében a HP Magyarországon középvállalatok részére önállóan értékesíthet SAP licenceket. A két cég anyavállalata közötti stratégiai partnerség keretében eddig 60 ezer installációt végeztek el közösen, 22 ezer ügyfélnél világszerte. A HP, mint az SAP globális technológiai, szerviz-, hosting-, support- és szoftverpartnere, az SAP installációk közel felénél van jelen technológiájának köszönhetően. Magyarországon az SAP jelenleg is értékesít bizonyos HP termékeket, míg a HP számos magyar nagyvállalatnál menedzselte az SAP vállalatirányítási rendszereinek bevezetését.

A két vállalat közötti szoros együttműködés nem új keletű: a HP kezdetektől az SAP rendszerek stratégiai hardver szállítója, továbbá számos magyarországi nagyvállalatnál vezette be az SAP vállalatirányítási rendszert. Korábban az SAP bevezetéseknél közel 50 százalékban a HP biztosította a hardvert, míg manapság ez az arány a 60 százalékot is meghaladja. Az SAP a HP által fejlesztett Quality Center megoldást ajánlja saját termékei teszteléséhez, az SAP LoadRunner by HP nevű alkalmazás pedig az SAP és nem SAP üzleti folyamatok teljesítményét, minőségét és skálázhatóságát optimalizálja. A HP a próbafázis idejére tesztszervereket és noteszgépeket is biztosít az SAP-t kipróbáló ügyfelek számára.

"Magyarországon is a Partnerhálózatunk segítségével biztosítjuk a kis-és középvállalati ügyfeleink professzionális kiszolgálását. Ez a vállalatméret stratégiai fontosságú az SAP AG számára, hiszen az összes ügyfél több mint 75 százaléka, mintegy 65 ezer cég tartozik ebbe a kategóriába...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek