Cikkek

A következő célpont az SMS-roaming

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2008-07-15 12:29:50

Viviane Reding várhatóan ma jelenti be törvényjavaslatát az SMS-roaming díjának korlátozására.

Az Európai Bizottság jogszabályban tervezi szabályozni a legmagasabb díjat, amelyet a mobilszolgáltatók kiszámlázhatnak külföldről küldött, illetve ott fogadott SMS-ekért. A maximális SMS roaming-díj az EU-tagországok állampolgárai esetében lenne érvényes és csak akkor, ha egy másik EU-tagországban tartózkodnak (így például egy magyar állampolgár számára a maximált SMS-díj nem lenne érvényes az Egyesült Államokban).

Viviane Reding egyik név nélkül nyilatkozó munkatársa ugyanakkor elmondta, hogy egyelőre nem terveznek hasonló intézkedést adatroaming esetében, és konkrét összeget sem fognak megnevezni arra nézvést, hogy mennyi lenne a maximális összeg, amelyet elfogadhatónak tartanának SMS-roaming-ra. Ez jelenleg átlagosan 28,5 eurocent, ami kevesebb, mint a februári 29 eurocent, de Reding nem elégedett ezzel a csökkenéssel.

Az információs társadalomért felelős EB-biztos ez év elején szólította fel a mobilszolgáltatókat, hogy csökkentsék az SMS-roaming díjakat, ám, mint a Financial Times-nak tegnap nyilatkozta, csalódott a szolgáltatók intézkedéseivel szemben és bunker-mentalitással vádolta a mobil ipar szereplőit...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek