Cikkek

Környezetvédő, kibővített adatközpont

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2008-08-26 16:10:03

Átadták a Dataplex 5600 négyzetméteres alapterülettel kibővített adatközponti szárnyát; 80 százalékát már lefoglalták.

Simó György és Papp István, a Magyar Telekom Csoport vezérigazgató-helyettesei adták át a Dataplex adatközpont 5600 négyzetméternyi új szárnyát. A 4,2 milliárd forintos beruházással 14,4 ezer négyzetméternyi területű adatközpont jött létre, ami Európában az első tíz legnagyobb, nagybiztonságú adatközpontjai közé tartozik.

A Magyar Telekom 2006-ban vásárolta meg a Dataplex Kft.-t és a hozzá tartozó, akkor még 8800 négyzetméternyi adatközpontot. A 2007-es évben a cég árbevétele megközelítette a három milliárd forintot, az előző évhez képest pedig a növekedés 30 százalékos volt.

Szabó Gábor, a Dataplex Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: az új szárnyat rekordidő - nyolc hónap - alatt építették fel. Az adatközpontba összesen 25 MW-nyi energia érkezik, az energiafogyasztás teljes kapacitáson elérheti egy 80 ezer lakosú város fogyasztását. Mivel a központ Budapest sűrűn lakott területén található, a környezet védelmére különös figyelmet fordítottak. Így például hangszigetelt rendszereket állítottak hadrendbe, szabad-hűtési rendszereket használnak, melyek télen azzal csökkentik az energiafogyasztást, hogy a kinti hőmérsékletű levegőt használják hűtésre...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek