Cikkek

Környezettudat-hasadás

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2008-08-06 22:00:23

Vitaműsorunkban az érintett cégeket arról kérdeztük, hogy milyen pozitív vagy hátrányos tulajdonságokkal bírnak a gyári, felújított és utángyártott kellékanyagok.

A beszélgetés első negyede a témában kevésbé jártasak számára egyfajta szakmai alapozásként is felfogható, ahol a nyomtató cégek részéről a HP, az Epson, valamint az OKI magyarországi képviselői, míg a felújítással foglalkozó vállalkozások oldaláról a Print Sisters Kft., valamint K.I.T. Kft. szakértői, egyszersmind a MATUSZ (Magyar Tonerkazetta és Tintapatron Újrahasznosítók Szövetsége) elnökségi tagjai ismertették álláspontjukat a gyári és nem gyári kellékanyagok előnyeiről, illetve hátrányairól. Emellett tisztázták a felújított és utángyártott eszközök közötti lényeges különbségeket is.

Mindkét fél a környezettudatosság fontosságára hívta fel a figyelmet. De - ahogy a beszélgetésből is kiderül - egészen mások az elképzeléseik e téren. A videóban mindenki a saját "zöld" tevékenységét, illetve szellemiségét ismerteti, azonban a vitaműsor második negyedében ütköztetik majd nézeteiket ezzel kapcsolatban - esetenként élesen bírálva a másik fél üzleti modelljét és kommunikációját...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek