Cikkek

Jogerős a mobiltender lezárása

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-04-24 17:10:06

Az NHH másodfokon elutasította a negyedik mobilszolgáltató piacra lépését célzó pályázat lezárásával kapcsolatban beérkezett fellebbezéseket.

A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) Hivatala a 2008-ban a mobiltelefon-piac versenyélénkítése és a szélessávú internet-lefedettség növelése érdekében meghirdetett pályázatok részeként 2009. március 16-án végzéssel lezárta a negyedik mobilszolgáltató piacra lépését lehetővé tevő pályázati eljárását. A pályázaton négy cég, a Digi Kft., a DreamCom Távközlési Kft., a Mobinet Távközlési Projekt Kft. és az Invitel Távközlési Zrt. vett részt, közülük az első három adott be fellebbezést az elsőfokú végzés ellen.

Az elsőfokú hatóság végzésében a pályázatot 2008 harmadik harmadában kialakult hazai és nemzetközi gazdasági környezet miatt okafogyottnak minősítette, mivel úgy ítélte meg, hogy a belépés sikertelenségének kockázata meghaladja azt a reális üzleti modellek alapján elfogadható szintet, ami a kockázatok szétterítése során mind a pályázó, mind a hatékony frekvenciagazdálkodásért felelős szervezet oldalán felvállalható. Az elsőfokú hatóság döntésénél a fentieken túl figyelemmel volt arra is, hogy a frekvenciablokk a jövőben a jelenleginél nagyobb piaci értéken, kiszámíthatóbb körülmények és várhatóan nagyobb érdeklődés mellett lesz versenyeztethető...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek