Cikkek

Itthon is egyesült az Oracle és a BEA

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2008-08-28 10:10:03

A BEA termékeit korábban értékesítő cégek hazánkban is csatlakoznak az Oracle meglévő partnerhálózatához.

Az Oracle 2008 januárjában jelentette be, hogy felvásárolja a BEA Systems köztesszoftver-gyártó vállalatot azzal a céllal, hogy BEA termékeinek és technológiájának integrálásával tovább javítsa és bővítse az Oracle Fusion köztesszoftver-termékcsaládot. A nemzetközi tranzakció április végén zárult le az Európai Bizottság jóváhagyásával. A két cég összeolvadása augusztusban Magyarországon is megtörtént és a BEA termékek immár hazánkban is elérhetők mind az Oracle-től, mind partnereitől - jelentette be szerdán Reményi Csaba, az Oracle Hungary ügyvezető igazgatója.

Támogatás még legalább öt évig
Az Oracle az elmúlt években számos vállalatfelvásárlást hajtott végre, amelyek során kiemelt figyelmet fordított arra, hogy a felvásárolt termékek gyorsan beilleszthetők legyenek az Oracle meglévő architektúrájába. Az áprilisban történt felvásárlást követően így az Oracle már július elején előállt a BEA termékeivel kiegészült köztesszoftver-portfolióval kapcsolatos termékstratégiával. sorolták - tudtuk meg John Aisientől, az Oracle európai, közel-keleti és afrikai régiójának termékmenedzsmentért felelős alelnökétől.

Az első kategóriába tartoznak a stratégiai termékek, amelyeket az Oracle azonnal, minimális változtatás után beemel a Fusion Middleware portfólióba. Az úgynevezett"Folytat és összeolvaszt" kategóriába sorolt BEA termékeket az Oracle lépésenként átalakítja és beolvasztja a Fusion Middleware portfólióba; ezeknek a termékeknek fejlesztését és terméktámogatását az Oracle még minimum 9 évre vállalja. A harmadik kategóriába azok a termékek tartoznak, amelyekről a BEA még a felvásárlás előtt úgy döntött, hogy idővel nem fejleszti tovább; az Oracle ezekben az esetekben legalább további 5 éven keresztül biztosít javítócsomagokat a termékekhez

Megjelent a WebLogic legújabb változata
Az Oracle emellett egy rövidtávú termékfejlesztési stratégiát is meghatározott, melynek lényege, hogy a BEA megoldásai minden tekintetben illeszkedjenek a vállalat meglévő portfoliójába, magukon hordozva az Oracle termékeire jellemző megkülönböztető jegyeket, mint például az operációs rendszer és alkalmazásszerver platform függetlenség, nyílt iparági szabványok támogatása, minőségbiztosítás és menedzselhetőség. A rövidtávú stratégia másik eleme, hogy mihamarabb megkezdődjön az új termékek fejlesztése is. Ennek első mérföldköveként megjelent az Oracle WebLogic Server 10g alkalmazásszerver harmadik változata, az első olyan termékként, amely az Oracle Fusion köztesszoftvercsalád és a BEA Systems technológiáit ötvözi.

John Aisien hozzátette: a köztesszoftver az adatbázis és az üzleti alkalmazások mellett az Oracle egyik fő üzleti területe, az ebből származó bevétel a 2006-os üzleti évben már meghaladta az 1 milliárd dollárt, és a forgalomnövekedés mértéke évente mintegy 50 százalékot ér el. A BEA ugyanakkor számos területen - pénzügy, telekommunikáció - és fejlődő piacon - mint Kína vagy Brazília - piacvezető szerepet töltött be, így a felvásárlás nyomán kialakult portfolióval, világszerte mintegy 77 ezer ügyféllel az Oracle piacvezetővé vált, és a korábbinál is gyorsabb bővülésre számít a köztesszoftver-piacon. A felvásárlással egy olyan termékportfólió jött létre, mely egyesíti az Oracle és a BEA termékeit, fejlesztői kapacitásait (4500 fejlesztő), értékesítési csatornáit és partneri hálózatát...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek