Cikkek

Ismét olcsóbban telefonálhatunk külföldről

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-04-23 11:10:06

Júliustól még kevesebbe kerül az SMS roaming szolgáltatás az EU-n belül, miután erről törvényt fogadott el szerdán az Európai Parlament.

A jogszabály szerint az uniós állampolgárok számára az EU más országából indított SMS díja 0,28 eurocentről 0,11-re fog csökkenni. További jó hír a mobil-előfizetők számára, hogy a szolgáltatóknak júliustól át kell térniük a másodperc-alapú számlázásra külföldről indított hívások esetében, szemben a mostani, perc-alapú rendszerrel. Az Európai Bizottság szerint jelenleg az ügyfelek 24 százalékkal többet fizetnek roaming esetében amiatt, hogy a szolgáltatók egész percre kerekítik fel a hívás díját. A törvény arról is rendelkezik, hogy a hívásindítás és -fogadás díjainak legfelső határa továbbra is csökkenni fog 2011-ig.

További roaming-rendelkezések dióhéjban:

- Az adatroaming nagykereskedelmi díjak nettó 1 euróra csökkennek letöltött megabájtonként a jelenlegi, átlagosan 1,68 euróról. A maximált nagykereskedelmi díj 2010-ben 0,8, 2011-ben 0,5 euró lesz.

- Az ügyfeleknek lehetőségük lesz korlátozni a saját adatroaming-mennyiségüket azzal, hogy előzetesen értesítést kérnek a szolgáltatótól, ha elérik az 50 eurós díjat...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek