Cikkek

IDF - a nulladik nap

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2008-08-19 11:10:03

Nem újdonság, hogy az Intel minden tavasszal és ősszel megrendezi geekfesztiválját. Az Intel Developer Forumtól ez alkalommal új és izgalmas részleteket várunk a régóta emlegetett termékekről.

Az Intel ismét hazai pályán játszik, míg tavasszal az IDF Sanghajban járt, az őszi IDF-et szokás szerint San Franciscoban rendezik. A szokásokhoz híven az iskolai nulladik óra mintájára nulladik napot rendeztek a sajtó számos jelen lévő képviselőjének. Bár leginkább az Intel Core i7 - alias Nehalem - és a Larrabee az, ami mindnyájunkat a legjobban érdekel, ezekre még várnunk kell, de remélhetőleg csak holnapig.

A nulladik napon az Intel leginkább kutatásairól beszélt. Bemutatták az összekapcsolt vizuális számítástechnikai modellek új kategóriáját, amelyben a felhasználók online oszthatják meg tapasztalataikat és információikat a vizuális felhasználói felületen. A legelső példák két kategóriára épülnek: a szimulált környezetekre, mint a virtuális világok, az online több-szereplős játékok vagy a háromdimenziós mozi; illetve a kibővített valóságokra, ahol a való világ képei kapcsolódnak össze a digitális információval, hogy így jobb képet kaphassunk a minket körülvevő világról. Held szintén elmondta, hogy az Intel kutatási tervei között szerepel a CVC (Connected Visual Computing - Összekapcsolt Vizuális Számítástechnika) modellek elterjedését akadályozó legfontosabb technikai akadályok elhárítása is.

A tavaszi IDF egyik témája volt a szenzorok felhasználása, többek között a jövő számítástechnikai eszközeiben. Ez alkalommal még többet tudhattunk meg ebben a témában. A szenzorok a legfontosabb ablakok a fizikai világra, mivel átalakítják a természetben található analóg információkat digitálissá, amelyek így számítógéppel feldolgozhatók. Bemutatót láthattunk egy sor szenzorról, a mikroszkópikustól a makroszkópikus méretig, beleértve a sejteket és a bőrsérüléseket figyelő szenzorokat, kamerákat, amelyek érzékelik az emberi tevékenységeket, illetve környezeti szenzorokat, a melyek lehetővé teszik a klíma-figyelést...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek