Cikkek

IBM: pluszteljesítmény kevesebb energiával

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-04-28 16:10:07

Magyarországra is megérkeztek azok az IBM System x szerverek, amelyek az Intel Nehalem kódnéven fejlesztett, új Xeon 5500-as processzoraira épülnek. (x)

A most bemutatott kiszolgálók olyan innovatív hardver-, szoftver- és felügyeleti funkciókat tartalmaznak, amelyek áttörést jelentenek az üzemeltetési költségek csökkentésében. Ezek a fejlesztések együttesen az IBM dinamikus infrastruktúráját alkotják, amellyel a vállalatok nagyobb energiahatékonyságot, magasabb szolgáltatási szintet és jobb megbízhatóságot érhetnek el x86-os szervereik üzemeltetésében.

- Kompromisszummentes pengeszerver nyaktörő sebességgel: a két processzorfoglalattal rendelkező IBM BladeCenter HS22 kiemelkedő teljesítményt, rugalmas konfigurációs lehetőségeket és egyszerű felügyeletet kínáló, hatékony szerver, amely sokféle terhelést képes kiszolgálni - mondta Páder Péter, az IBM Magyarország System x értékesítési specialistája. - Egyéb szolgáltatásai mellett a HS22 háromszor annyi memóriát kezel, és percenként kétszer annyi tranzakció feldolgozására képes, mint elődje.

- A vállalatok akár 11:1 arányú konszolidációt is megvalósíthatnak, ha régebbi rack- vagy pengeszervereikről HS22-re állnak át, miközben 93 százalékot meghaladó energiaköltség-megtakarítást is elérhetnek. A két, üzem közbeni cserére lehetőséget adó belső tárolóeszköz-befogadóhely SAS, SATA vagy SSD meghajtók fogadására egyaránt alkalmas. A HS22-t megbízhatósága kategóriájának legjobbjává teszi. A pengeszerver teljes mértékben kompatibilis az összes nagyvállalati és irodai BladeCenter-házzal, ezzel is segítve a korábbi beruházások értékének megőrzését - tette hozzá Páder Péter, aki a Computerworld TV alábbi felvételén mutatja be az új IBM kiszolgálókat.

A BladeCenter HS22-es mellett az IBM további Xeon 5500-as kiszolgálókat is bejelentett. A System x 3550 és 3650 M2-es, egy-, illetve két egység magasságú szerverek akár kétszeres teljesítmény adnak a gyártó előző generációs, kétutas kiszolgálóihoz képest. Ezek is az új, 92 százalék hatásfokú tápegységet használják, hat hűtőventilátoruk működését pedig az IBM energiafogyasztást optimalizáló felügyeleti eszközei szabályozzák. Mindez készenléti állapotban 60, csúcsterhelés mellett 25 százalékos energiamegtakarítást eredményez.

Ugyancsak most debütált az IBM System x iDataPlex dx360 M2-es kiszolgáló, amely kifejezetten a nagy feldolgozási teljesítményt igénylő, de korlátozott alapterülettel, tápellátási és hűtési infrastruktúrával rendelkező adatközpontok számára készült. A dx360 M2 fele olyan mély, mint a többi, szekrénybe szerelhető szerver, így az 1U méretű kiszolgálóknál akár ötször nagyobb számítási teljesítményt kínál ugyanakkora alapterületen. Az IBM Rear Door Heat Exchanger megoldásának használatával ez a kiszolgáló akár 70 százalékkal is javíthatja a hűtés hatékonyságát, több mint 60 százalékos energiamegtakarítást téve lehetővé.

Az IBM három olyan szervermodellt is bemutatott, amelyet kimondottan a közepes méretű vállalatok számára készített. A rackbe szerelhető System x 3650 M2 Express és 3550 M2 Express az előző generációhoz képest kétszeres virtualizációs teljesítményt és akár 60 százalékkal kisebb energiafogyasztást kínál. A BladeCenter HS22 Express pedig olyan sokoldalú, egyszerűen felügyelhető pengeszerver, amelynek tervezésénél az optimális teljesítmény és az energiatakarékos működés volt a fő szempont...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek