Cikkek

Három az egyben fejlesztői verseny

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-02-17 17:10:07

Fejlesztési verseny indult a FLOSS FARM keretében, kifejezetten a nyílt forráskód és a nyílt szabványok jegyében.

A Computerworld támogatásával zajló versenyben a pályázók három feladat közül választhatnak. A Közép-Európai Egyetem részeként működő OSA Archivum, a RedHat hazai képviseletét ellátó ULX és a Microsoft hirdettek meg egy-egy érdekes feladatot. Az OSA Archivum fejlesztési versenyt hirdet 300 ezer forintos díjazással "Digitális Dokumentumok Manipulálása Adobe Flash technológiával" címmel. A verseny apropója, hogy az Adobe is igyekszik megszüntetni a korlátokat a tartalompublikálásban, az Open Screen projekt az Adobe Flash, később pedig az Adobe AIR lehetőségeire támaszkodva egységes, nyílt szabványokon alapuló futtató környezetet akar biztosítani számítógépek és eszközök között.

Webes adatok átalakítása nyílt dokumentumformátumokba a témája a Microsoft fejlesztési versenyének. A feladat olyan alkalmazást készíteni, amely átalakítja a Magyar Nemzeti Bank webhelyén elérhető, folyamatosan frissülő devizaárfolyam-táblázatot a Microsoft Excel 2007-ben használt, ECMA 376 szabványnak megfelelő SpreadsheetML , illetve az OpenOffice.org 3 Calc által használt, ODF 1.1 vagy 1.2 szabványnak megfelelő formátumra.

A harmadik pályázatot az ULX Open Source Consulting & Distribution hirdette meg, melynek témája az ontológiák vizualizálása nyílt forráskódú eszközökkel...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek