Cikkek

Gyurós Tibor díj 2009

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-06-10 23:10:04

Idén az AAM Zrt. és a Sense/Net Kft. vezetői nyerték el az infokommunikációs szektor kiemelkedő teljesítményéért járó díjat.

Tizenkettedik alkalommal adták át az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) által alapított díjat. Az elismerésben minden évben olyan kiemelkedő szakemberek részesültek, akik kimagasló eredményességgel vezetik saját vállalatukat és tevékenységükkel jelentős mértékben hozzájárulnak a hazai informatika fejlődéséhez. 2009-ben az Év Informatikai Cégvezetője Dr. Kornai Gábor, az AAM Vezetési Informatikai Tanácsadó Zrt. elnöke, az Év Fiatal Informatikai Vállalkozója pedig Kiss Sándor, a Sense/Net Kft. ügyvezető igazgatója lett. A díjakat Keresztesi János, az IVSZ elnöke, Straub Elek, a Bíráló Bizottság elnöke, a Graphisoft Zrt. igazgatósági tagja és Baja Ferenc kormányzati informatikáért felelős kormánybiztos adta át.

Az Év Informatikai Cégvezetője
Dr. Kornai Gábor, az AAM Vezetési Informatika Tanácsadó Zrt. elnöke és társalapítója 1994 óta irányítja az AAM cégcsoportot. Az alapítástól eltelt 15 évben az AAM egy 10 fős cégből egy közel 4,5 milliárd forintos éves árbevételt produkáló 220 főt foglalkoztató vállalkozássá fejlődött. Kornai Gábor feladata cégvezetőként elsősorban a cégcsoport stratégiájának meghatározása. A cég közleménye szerint az elnök "különösen büszke arra, hogy 2006-2008-as stratégiai tervüket maradéktalanul sikerült végrehajtani".

Korábban az AAM Zrt. 3 milliárd forint értékű tanácsadási szerződést kötött a BKV Zrt.-vel, amiből 2008-ban a közlekedési vállalat ki is fizetett 30 milliót. A BKV-AAM együttműködéssel kapcsolatban több anyag szivárgott ki egy évvel ezelőtt, miután ismeretlenek kémprogramokat telepítettek a közlekedési vállalat számítógépeire. Dr. Kornai Gábort tavaly a Vezetési Tanácsadók Magyarországi Szövetségének elnökévé választották.

Az Év Fiatal Informatikai Vállalkozója
Kiss Sándor, a Sense/Net Kft. ügyvezető igazgatója ötödmagával 1995-ben alapította az online, webes fejlesztésekre szakosodott céget...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek