Cikkek

Gyorsuló adatközpont-virtualizáció

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-06-10 14:10:04

A Cisco új partnerprogramja mellett bemutatta a Unified Computing System adatközponti termékcsalád rackbe szerelhető, C-Series nevű szervereit.

A Cisco a Unified Computing System (UCS) termékcsalád részeként mutatta be a C-Series elnevezésű adatközponti szervereket, melyek várhatóan az idei negyedik negyedévétől lesznek kaphatók. A rackbe szerelhető szerverek az egységes számítási és adatközpont-virtualizációs megoldások gyorsabb bevezetését célozzák. A gyártó közleménye kiemeli az egységes hálózati hozzáférést az alacsony késleltetésű, veszteségmentes átvitelt biztosító 10 Gbit/s sebességű Ethernet-alapú kapcsolaton keresztül, ami egyszeres kábelezésű telepítési modellt tesz lehetővé. A Cisco memóriabővítési technológiája a jelenleg elérhető kétfoglalatos, rackbe szerelt platformoknál több címezhető memóriát kínál, így több virtuális gép futtatását teszi lehetővé szerverenként, és biztosítja a nagy memóriaigényű alkalmazások futtatásához szükséges méretezhetőséget.

A virtualizált adapterek128 Ethernet- vagy üvegszálas kapcsolatot határozhatnak meg, ez pedig adapter-konszolidációs és virtualizációs optimalizálási lehetőséget kínál. Az Intel Xeon 5500-as sorozatú processzorokon alapuló Cisco UCS C-Series rackbe szerelt szerverek a processzorteljesítményt az alkalmazások igényeihez igazítják, így az energiafelhasználást a kihasználtság alapján méretezik.

A Cisco új partnerprogramokat jelentett be azzal a céllal, hogy partnereivel együttműködve segítse a felhasználók átállását a virtualizált adatközpontokra...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek