Cikkek

Gyenge eredmények az Ericssonnál

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2008-07-23 17:40:29

Továbbra is súlyos gondokkal küzd a vállalat, ami részben a Sony Ericsson gyenge eredményeinek is köszönhető.

Kedden az Ericsson részvényeinek értéke 11 százalékot zuhant, miután a világ legnagyobb távközlési eszközöket gyártó vállalata bejelentette, hogy a második pénzügyi negyedévben 70 százalékkal 318 millió dollárra csökkent a nettó bevétele. Éves szinten az eladások 2 százalékkal emelkedtek - a vállalat erős növekedést ért el az Egyesült Államokban, lassúló növekedést a fejlődő piacokon, és az eredmény szinten maradt Európában.

Carl-Hernic Svanberg vezérigazgató közleményében úgy fogalmazott, hogy a piaci kilátások továbbra sem jók, ezért a vállalat továbbra is a költségek lefaragására koncentrál. Az Ericsson jelenleg félúton jár a tervezett 4000 fős leépítés végrehajtásán, és a nettó bevétel drasztikus csökkenése is főként a végkielégítések kifizetésének köszönhető, de a Sony Ericsson gyenge teljesítményének is. Svanberg a Financial Times-nak nyilatkozva elmondta, hogy meglepően nagy kereslet mutatkozik új távközlési hálózatok iránt a fejlődő országokban, főleg Indiában. Új fejlemény az is, hogy a kínai riválisok, mint például a Huawei és a ZTE már nem az alacsonyabb árra teszik a hangsúlyt a piaci versenyben. "Racionálisabb viselkedést tapasztalunk részükről" - mondta.

A múlt héten a Sony Ericsson bejelentette, hogy a második negyedévben az adózás előtti profitja 8 millió euro volt, szemben az egy évvel korábbi 327 millióval, illetve az első negyedévi 193 millióval...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek