Cikkek

Felvásárlásokra készül a Novell

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-02-03 12:10:04

Akvizíciókat tervez az egymilliárd dolláros készpénztartalékkal rendelkező Novell. A vállalat ennek ellenére nagyon gyenge félévre számít.

Ron Hovsepian, a Novell elnök-vezérigazgatója Bangalorban beszélt a vállalat terveiről. Mint mondta, a nyílt forráskódú szoftverek, illetve az adatközpontoknak és az azonosság-kezelésnek szánt szoftverek fejlesztésével foglalkozó vállalatok felvásárlását tervezik. Október végén a Novell 1,1 milliárd dollárral rendelkezett készpénz és rövid lejáratú befektetések formájában. Hovsepian ugyanakkor arra számít, hogy az IT-ipar teljesítménye nagyon gyenge lesz az idei első félévben.

"Úgy gondolom, hogy a CIO-k nagyon visszafogják a kiadásokat, óvatosak lesznek, a második negyedévben pedig igyekeznek addig halasztani a költségeket, ameddig lehet" - mondta a Novell elnök-vezérigazgatója. Ami a vállalatot illeti, a 4100 dolgozójából kevesebb, mint 100-at bocsát el, és nem terveznek újabbakat. Az elmúlt három évben a vállalat a költségek csökkentésére koncentrált és nincs szándékukban továbbiakat eszközölni.

A költségcsökkentések ugyanakkor nem érintették a termékfejlesztéseket. Igaz ugyan, hogy az elmúlt két évben 15-ről hétre csökkentették a Novell fejlesztőközpontokat világszerte (ezek közül az egyik a Bangalore-i, egy másik pedig Nürnbergben működik), de csak azért, hogy áttekinthetőbb legyen a működésük - tette hozzá Hovsepian...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek