Cikkek

Előre menekül a TSMC

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-06-19 16:10:05

A legnagyobb szerződéses félvezetőgyártó, a Taiwan Semiconductor Manufacturing Company a válság ellenére megnövelte idei beruházási költségvetését.

A TSMC korábbi előrejelzéseiben még 1,5 milliárd amerikai dollárra becsülte a 2009-es CAPEX-et, ami 20,6 százalékos csökkenést jelentett az előző évhez képest. A gazdasági válságban nem jellemző módon a cég mégis 30 százalékkal növelné a kutatás-fejlesztési részlegnél dolgozó munkatársak számát, míg a tervezési szolgáltatások részlegnél dolgozókét 15 százalékkal bővítené. A TSMC-nél jelenleg 1200 szakember foglalkozik kutatás-fejlesztéssel, míg a tervezési szolgáltatások csapatát 600-an alkotják.

A TSMC elnöke, Morris Chang bejelentette, hogy a bevételeinek csökkenése ellenére, a tajvani szerződéses félvezetőgyártó megnöveli beruházási büdzséjét. Így a cég idén 1,9 milliárd amerikai dollárt költ erre a célra, ami még több, mint a tavaly elköltött 1,89 milliárd.

A CAPEX legnagyobb része a gyártásfejlesztéssel kapcsolatos kutatásra megy. Chang elmondta: a TSMC a kutatás-fejlesztés mellett többet fordít az ügyfeleknek nyújtott szolgáltatásokra is...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek