Cikkek

Elkezdődött a 13. HOUG konferencia

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-04-07 13:10:06

Az Oracle Hungary vezetője szerint az ügyfélközpontúságot, az agilitást és a hatékonyságot javító megoldásokra nőhet a kereslet.

- A válságoknak mindig vannak nyertesei is, ezért most sem mindegy, hogy milyen a hozzáállásunk a jelenlegi gazdasági helyzethez: passzív szemlélődőként figyeljük a szituáció alakulását vagy haszonélvezőként szeretnénk kikerülni a krízisből - fogalmazott Reményi Csaba, az Oracle Hungary Kft. ügyvezető igazgatója kedden az Oracle-felhasználók Magyarországi Egyesülete (HOUG) által szervezett konferencia nyitóelőadásában.

Idén 13. alkalommal rendezik meg a HOUG konferenciát április 6-9. között a siófoki Hotel Azúrban. A HOUG konferencia hagyományosan a hazai informatikai piac egyik legjelentősebb szakmai rendezvényének számít; a négynapos konferenciára az előzetes regisztráció alapján a három nap során összesen mintegy négyszáz érdeklődőt várnak.

Reményi Csaba emlékeztetett arra, hogy az amerikai Oracle több éve - éppen a legutóbbi, dotkom-válság tapasztalatai alapján - kezdett vállalati felvásárlásokba annak érdekében, hogy a kutatási-fejlesztési kapacitását növelje, valamint termékportfolióját diverzifikálja. Ennek köszönhetően a szoftverszállító már a válság kitörését követően, a nemrég lezárult, harmadik üzleti negyedévében is nyereséges volt, története során először pedig osztalékot is fizetett; az Oracle részvényeinek árfolyama már tavaly őszi, a Lehmann Brothers csődje előtti szinten van - hangsúlyozta Reményi Csaba.

A válság kitörését követően az első lépés mindenhol a költségeket mindenre kiterjedően, fűnyíró-elven csökkentették, azonban "elképzelhetetlen, hogy hosszabb távon az IT-n spórolna egy ésszerű cégvezetés" - fogalmazott az Oracle Hungary ügyvezető igazgatója. A vállalatok túlélésének három kulcsa lehet: az egyik az ügyfélközpontúság, a második a vállalati folyamatok agilitása, végül a hatékonyság és szabályozottság. Az Oracle mindhárom területen számos terméket kínál, sőt, sok alkalmazás már ott is van a cégeknél, legfeljebb korábbi szoftververziót használnak, vagy az adott funkciót nem aknázzák ki. Viszonylag kis invesztícióval tehát az informatikai vezetők a meglévő technológiákat még inkább kiaknázhatják, és számos üzleti előnyt mutathatnak fel a cégvezetés számára.

Formaidőzítés és motiválás
A HOUG minden évben áttekintést nyújt a hazai vállalatok számára az információs technológia szerepéről és hatásáról, az Oracle innovatív megoldásairól. Az átfogó előadásokon bemutatják az Oracle alkalmazás- és a technológiai portfolióját. Az előadásokat idén is a HOUG és az Oracle közös felhívása alapján történő jelentkezések alapján választotta ki a közös bírálóbizottság. A konferencia lehetőséget nyújt arra, hogy a résztvevők megismerjék a felhasználók és a partnerek sikeres Oracle-alapú projektjeit, megoldásait, a legújabb iparági trendeket, technológiákat és termékeket.

A HOUG konferencia nyitónapján Mocsai Lajos MKB Veszprém KC kézilabdacsapatának vezetőedzője az üzlet és a sport hasonló kihívásairól - csapatépítés, motiválás, hatékonyságjavítás, formaidőzítés, krízishelyzetek kezelése - tartott előadást; ezt követően Tölgyessy Péter, az MTA Politikatudományi Intézet kutatója beszélt a Magyarország előtt álló politikai és gazdasági kihívásokról...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek