Cikkek

Elkelt a Nortel drótnélküli üzletága

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-06-22 12:10:04

A január óta csődvédelem alatt álló, idén 127 éves Nortel mobil hálózati üzletágát a Nokia Siemens Networks 650 millió dollárért vásárolja fel.

A finn-német távközlési vegyesvállalat 650 millió dollárért vásárolja meg a kanadai vállalat LTE és CDMA eszközeit. A tranzakcióval erősíteni kívánja pozícióját Észak-Amerikában. Mike Zafirovski, a Nortel vezérigazgatója (képünkön) elmondta, hogy több tárgyalás is folyamatban van a többi üzletág eladásáért és a vállalat kivonja részvényeit a torontói értéktőzsdéről. A Nortel jelenleg 25 ezer alkalmazottat foglalkoztat világszerte, fénykorában 95 ezren dolgoztak a cégnél. Később könyvelési aggályok merültek fel, amelyek hatósági vizsgálatokat, majd több felsővezető elbocsátását követték. A könyvelési botrány miatt a részvényesek is több pert indítottak a vállalat ellen, ezt a Nortel 2,5 milliárd dollár kifizetésével rendezte. A 2009-es pénzügyi év első negyedévében a Nortel 507 millió dollár veszteséget regisztrált, az árbevétel 37 százalékot zuhant az előző év azonos időszakához képest.

Zafirovski korábban a Motorola és a General Electric vezetőségében dolgozott, és 2005 végén nevezték ki a Nortel élére...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek