Cikkek

Elkelt a Data Domain

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-07-09 10:10:04

Az EMC nyerte meg a Data Domain megszerzéséért folytatott küzdelmet, miután a NetApp kiszállt a licitháborúból. Az akvizíció átrendezi az adattárolási megoldások piacát.

A Data Domain adat-deduplikációs szoftvere a nagy, merevlemez-alapú tárolórendszereket teszi hatékonyabbá. A cég gyorsan növekedett az elmúlt pár évben, köszönhetően annak, hogy a nagyvállalatok és az állami hivatalok a kazettás tárolórendszerekről átváltottak a hatékonyabb és gyorsabb merevlemez-alapú megoldásokra. A cégnek olyan ügyfelei vannak, mint az AT&T vagy az Egyesült Államok hadserege. A Data Domain bevételei több mint megkétszereződtek, 274 millió dollárra növekedtek az elmúlt évben; az idei első negyedévben a cég 79 millió dolláros bevételt jelentett.

Licitháború
A NetApp május 20-án jelentette be, hogy 1,5 milliárd dolláros, készpénzből és részvénycsomagból álló ajánlatot tett a Data Domainre. Az EMC, a NetApp legfőbb konkurense néhány nappal később később 1,8 milliárd dolláros, tisztán készpénzes ajánlatot tett a cégre. A NetApp ezt a licitet még tartotta, de az első ajánlatához hasonlóan vegyes készpénz-részvénycsomag konstrukcióval.

A Data Domain vezetői meglepték a Wall Streetet, amikor azt nyilatkozták, hogy a NetApp ajánlatát támogatják a részvényesek felé. A kizárólag készpénzes ajánlat vonzóbbnak tűnt, de a Data Domainnek jó oka lett volna a NetApp mellett dönteni. (A cég egyébként éppúgy a Szilícium Völgyben székel, mint a Data Domain, míg az EMC központja Massachusettsben van.) A NetApp számára a Data Domain lett volna a nagy fogás, míg az EMC-nek csak egy cég a számos vállalatot felölelő portfoliójából.

Széllel szemben
Hétfőn az EMC még tovább emelte az ajánlatát és 2,1 milliárd dollárt kínált a cégért, ami a Data Domaint már elérhetetlenné tette a NetApp számára...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek