Cikkek

Élesedik a harc a Data Domainért

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-06-16 12:10:06

A Data Domain igazgatótanácsa elutasította az EMC felvásárlási ajánlatát, és a NetApp csomagját támogatja, de a végső szót a részvényeseknek kell kimondaniuk.

Az adat-deduplikációs megoldásokat szállító Data Domain felvásárlásáért több hete folyik a harc a NetApp és az EMC között. A Netapp május 20-án jelentette be, hogy 1,5 milliárd dollárért felvásárolja a vállalatot. Dan Warmenhoven vezérigazgató már azt is közölte, hogy számításai szerint 60-120 nap alatt zárul le a tranzakció, de néhány nappal később az EMC is ringbe szállt, és 1,8 milliárd dollárt ajánlott a Data Domainért. Ezután a NetApp is 1,9 milliárdra emelte ajánlatát. A Data Domain elnök-vezérigazgatója tegnap közölte az igazgatótanács döntését, miszerint az EMC ajánlata jelen pillanatban nem szolgálja a részvényesek legjobb érdekeit - szemben a NetApp csomagjával. Az indoklás egyebek mellett azt is megemlíti, hogyha elfogadnák az EMC ajánlatát, akkor 57 millió dollár bánatpénzt kellene fizetniük a NetAppnak, amit az EMC nem térítene meg a Data Domainnek.

Válaszában Joe Tucci, az EMC vezérigazgatója előnyösebbnek nevezte vállalata ajánlatát, mivel az egyösszegű készpénzes kifizetés lenne, míg a NetApp az összeg egy részét részvényekkel egyenlítené ki...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek