Cikkek

Eladja az econet.hu az Externetet

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-04-24 12:10:08

Előrehaladott tárgyalásokat folytat az econet.hu a közvetett tulajdonában álló internetes szolgáltató 76,83 százalékos részesedésének értékesítéséről.

A nyilvánosságra hozott információk szerint jelenleg az értékesítésre vonatkozó szerződés kialakítása zajlik, amit az igazgatóságnak és az Externet Nyrt.-t finanszírozó Commerzbanknak még jóvá kell hagynia. Az Antenna Hungária és a Danubius Rádió korábbi vezérigazgatója, László Géza vezetésével működő vevői társaság az Externet részvényeiért a tőzsdei áránál várhatóan alacsonyabb, ugyanakkor a könyv szerinti értéknél valamivel magasabb árat adhat. Az ár kialakításánál lényeges körülmény, hogy az ügylet tárgyát képező részvények nem tehermentesek, az Externet bankkölcsönei kapcsán banki óvadékban vannak - derül ki az MTI tudosításából.

Emellett a tranzakciós érték kialakítását nagyban befolyásolja az is, hogy az Externet tőzsdei bevezetése óta eltelt időszakban a távközlési és ezen belül különösen a szélessávú internet szolgáltatói szektorban nehézségek alakultak ki, ami hatással van a cég üzleti és pénzügyi helyzetére is.

Az Externet részvényeit 2008. május 30-án vezették be a Budapesti Értéktőzsdére. A társaság 2008-ban 3,165 milliárd forint bevételt és 92,286 millió forint adózott eredményt ért el; egy évvel korábban a bevétele 1,871 milliárd forint, nyeresége pedig 155,5 millió forint volt...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek