Cikkek

Egyre többen ismerik fel a virtualizáció előnyeit

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-05-14 16:10:09

Az IDC előrejelzése szerint 2012-re már minden fizikai szerveren átlagosan két virtuális gép futhat majd - hangzott el a piacelemző cég csütörtöki rendezvényén.

A globális gazdasági recesszió befolyásolja a vállalatok és a közintézmények IT-beruházási döntéseit, ellenben nem változtat adattárolási szükségleteiken, a velük szemben támasztott szigorú adatmegőrzési és -biztonsági követelményeken. A jelenlegi helyzetben egyre nagyobb az IT-re nehezedő nyomás a hatékonyság és a beruházásokból kinyerhető érték fokozása terén - hangzott el csütörtökön az IDC Storage, Virtualization and Datacenter Efficiency Roadshow 2009 elnevezésű eseményen. Az IDC hagyományos adattárolási, virtualizációs és adatközpont-hatékonysági konferenciája a tapasztalatok, ötletek és a bevált gyakorlat átadásának elismert regionális fóruma a tárolómegoldások felhasználói, a független szakértők és az ágazati vezetők körében.

Alessandro Perilli független piaci elemző, a virtualization.info alapítója - aki a virtualizáció hajnalától kezdve figyelemmel kíséri az új cégeket, termékeket és trendeket - előadásában ismertetette a virtualizációs technológiák alakulását, alkalmazásuk releváns területeit, és arra is kitért, hogyan változtatja meg a virtualizáció az adatközpontok tervezésének és kiépítésének módját. Mint fogalmazott, a virtualizációs technológia számos rég megoldatlan problémára adhat megoldást többek között a katasztrófa-helyreállítás, az alkalmazáséletciklus-menedzsment, az automatizálás vagy a központosított biztonság terén.

Burjánzó virtuális gépek
Fauszt Gábor, az IDC elemzője szerint a vállalati adatmennyiség növekedésének ütemét jól érzékelteti, hogy három év alatt triplájára bővült a Magyarországon eladott adattároló-kapacitás. Ezzel párhuzamosan 2008-ban csökkent az eladott adattároló eszközök darabszáma, az eszközök növekvő kapacitásának, valamint az egyre több vállalatnál jellemző adatközponti konszolidációnak köszönhetően. Amíg azonban a 2008-as évet, és különösen annak utolsó negyedét erőteljes felfutás jellemezte, addig az idei első negyedévben gyengülés volt érezhető, azaz itt is érezteti a hatását a gazdasági válság...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek