Cikkek

Egy táp mindenkiért

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2008-09-16 12:10:03

Nincs utálatosabb, mint az összes kényszerűségből velünk utazó eszközhöz magunkkal cipelni a hozzá tartozó tápegységeket.

Ha Ön is sokat utazik, akkor azt is eljátszotta már, hogy valamelyiket - célszerűen a legnehezebben pótolhatót - ottfelejtette a szállodában. Összeszámoltuk, hogy hány elektronikus eszközt és velük a megfelelő tápegységet cipelünk magunkkal, ha külföldre utazunk valamilyen eseményre: noteszgép, telefon, fényképezőgép trió biztosan jön velünk, fakultatívan videó kamera, PDA és hordozható játékkonzol. Minimum három, legfeljebb hat, de a gyakorlatban leginkább négy tápegység utazik velünk, hogy csomagunk még nagyob és még nehezebb legyen. Az eszközök zömét azomban egyetlen egységgel ki lehet váltani a Trust segítségével.

A PW-1290p a felületes szemlélő számára egyszerű noteszgép-tápnak látszik. Valójában az is, hiszen maximum 90 watt teljesítményű, és a legtöbb notesszel kompatibilis a választhatóan 12, 15, 16, 18, 19, 20 és 24 voltos kimeneti feszültségének, valamint a mellékelt tizenegy féle csatlakozó-átalakítónak köszönhetően. Ilyen univerzális tápegységet persze már nem egyet láttunk, a Trust új modellje azonban ennél többet nyújt.

 

trust_tap.jpg

 

Egy USB-kapun keresztül az előbbitől független, 5 voltos kimenetet is találunk rajta, ami a szintén mellékelt átalakítók garmadájának köszönhetően számos eszköz töltésére használható. A fenti felsorolásból már sejthető, hogy mik lehetnek ezek: mobiltelefonok, PDA-k, GPS navigációs eszközök, iPod-ok és más médiajátszók, a Sony PSP-je vagy más hordozható játékkonzolok. Ez az a sokoldalúság, ami miatt a Trust "sok az egyben" eszközét kitűnő útitársnak tartjuk, és örömmel váltanánk ki vele az eredeti tápegységeket.

A PW-1290p-be két helyen tudunk belekötni. Egyfelől a számtalan kiegészítő vezetékre és dugaszra nagyon kell vigyázni, mert ha elveszítjük a kritikus darabot, akkor az használhatatlanná teszi az eszközt. Éppen ezért csak rendszeretők számára ajánljuk. (Mindenképp pozitívum, hogy a Trust mellékel egy kis szövetzsákot a sok mütyűrnek, és ha ügyesen vágjuk szét az eldobható műanyag csomagolást, amiben a tápegység eredetileg érkezik, akkor is remek tartót kapunk...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek