Cikkek

Videó: BUDGET-IT beüzemelve

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-07-09 10:10:06

A NAVIGATOR a gyakorlatban is bemutatta egy régi, bevált technológia és az outsourcing előnyeit ötvöző új szolgáltatását, a BUDGET-IT rendszert.

Korábban beszámoltunk róla, hogy a NAVIGATOR Zrt. egy régi és bevált technológia és az outsourcing előnyeinek ötvözésével kínál új szolgáltatást KKV-knak és nagyobb szervezeteknek. A BUDGET-IT rendszer voltaképpen a régóta ismert és alkalmazott vékonykliens-architektúra továbbgondolása. Lapunk kérdésére Juhász Lajos, a NAVIGATOR vezérigazgatója elmond ta: rendszerük többek között abban tér el a hagyományos vékonykliens-architektúrától, hogy míg a hagyományos felépítés esetében mindig vezetékes LAN kapcsolat köti össze a felhasználó asztalán álló vékony klienst a szerverrel, addig a BUDGET IT rendszerében ez csak egy lehetőség. Amennyiben a cég üzletmenete szempontjából fontos, akkor a vékonykliens-rendszer minden előnye (jobb menedzselhetőség, nagyobb biztonság, alacsonyabb üzemeltetési költségek) megtartása mellett a kliens és a szerver között 3G-n és Wi-Fi-n keresztül is fel lehet építeni mobil kapcsolatot is. Egyik sem jelenthet azonban szűk keresztmetszetet az adatátvitelben, hiszen a 3G és a Wi-Fi kapcsolaton keresztül kizárólag az a képi információ érkezik, amelyet a vékonykliens megjelenít a felhasználó képernyőjén.

Ehhez a Navigator maga is kínál speciális eszközöket. A helyhez kötött munkavégzéshez Devon IT vékony klienseket és Chip PC-ket (falba építhető konnektor, ami a szükséges kapcsolatot biztosítja), a mobilhoz pedig speciális laptopokat, melyek lényegében Wi-Fi és/vagy 3G kapcsolatra képes mobil vékonykliensek. A 3G kapcsolatnál természetesen kell számolni a mobil kommunikáció költségével is...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek