Cikkek

Biztonságos nyomtatási megoldás kkv-knak

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-05-20 15:10:06

A Canon kis- és középvállalatoknak ajánlja a Security and Cost Control Pack szoftvercsomagot, ami nem utolsósorban költségeik lefaragásában is segíthet.

A Security and Cost Control Pack (SCCP) szoftvercsomagot a legfeljebb 5 multifunkciós készüléket használó és 50 felhasználós vállalatoknak ajánlja a Canon. Legfőbb célja a vállalaton belüli képalkotási költségek csökkentése: mivel a szoftver a nyomtatási kiszolgáló helyett közvetlenül a eszközre telepíthető, megtakarítható a kiszolgáló ára és fenntartásának költsége. A webböngészőn át, akár e-mailben küldött jelentések segítségével kiválóan nyomon követhetők a berendezésekhez kötődő kiadások, így egyszerűbben azonosíthatóvá válnak a gazdaságosabban is kezelhető területek.

A Canon új megoldása támogatja a nyomtatási, fax- és másolási költségek kezelését, kiemeli a kiadások keletkezésének helyét, valamint a felesleges nyomtatások elkerülésének érdekében biztosítja, hogy a felhasználók azonosítsák magukat a készülékek használatakor. A szoftvercsomag telepítését követően a "follow me" funkciónak köszönhetően a dokumentumok kiszolgáló nélkül bármely, a hálózathoz csatlakozó multifunkciós készüléken kinyomtathatók és begyűjthetők. Így a rugalmasabb nyomtatási költségek mellett tovább növelhető a dokumentumok biztonsága, mivel a dokumentumokhoz csak a jogosult felhasználók férhetnek hozzá. Az azonosítás több módon megoldható: például PIN kód vagy azonosítókártya segítségével.

A Canon ajánlása szerint a nyomtatási házirend felülvizsgálatával is csökkenthetőek a költségek, például az alábbi intézkedésekkel:

• Kétoldalas nyomtatás mint alapértelmezett beállítás, amely azonnal végrehajtható, és az átállítástól eltekintve nem jár kiadással.
• Felhasználói azonosítás bevezetésével nemcsak a nyomatok összekeveredését megakadályozó, elválasztó oldalak használatát szüntethetjük meg, hanem kikerülhetjük a nyomtatóban felejtett dokumentumokból eredő pazarlást is...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek