Cikkek

Az EMC 2,1 milliárd dollárra emeli a tétet

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-07-07 10:10:04

Az EMC rálicitált a NetApp 1,9 milliárd dolláros ajánlatára, és már 2,1 milliárdot kínál az adat-deduplikációs megoldásokat szállító Data Domainért. A NetApp szerint az ügynek ezzel még nincs vége.

A NetApp eredetileg május 20-án jelentette be, hogy felvásárlási ajánlatot tett a Data Domainre, de ezt követően az EMC ellenajánlatokkal próbálta megtorpedózni az üzletet és megszerezni a céget. A Data Domain olyan adat-deduplikációs tárolórendszereket készít, amelyek kiszűrik a redundáns adatokat, és segítenek az értékes tárhellyel való spórolásban. Hétfőn az EMC újabb ajánlatot tett, hogy elhalássza a Data Domaint az eredeti vevőjelölt NetApp elől. Az EMC vezérigazgatója, Joe Tucci nyilvánvalóan előnyösebbnek nevezte a 2,1 milliárd dolláros készpénzajánlatot, szemben a NetApps 1,9 milliárdos, részvényekből és készpénzből álló csomagjával. A licitnek ezzel együtt sem biztos, hogy vége. A NetApp vezérigazgatója, Dan Warmenhoven hétfői nyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy körültekintően mérlegelni fogják a lehetőségeket, és hamarosan további információval szolgálnak.

A Data Domain igazgatótanácsa korábban azt javasolta a cég részvényeseinek, hogy utasítsák el az EMC ajánlatát. Ezt számos érvvel támasztották alá, köztük azzal az 57 millió dolláros díjjal, amit a cégnek a NetApp számára kellene fizetnie. Az EMC legújabb ajánlata nem tartalmaz hasonló, fájdalomdíjról szóló követelést, sem más, az ügyletet védő kiegészítéseket. Tucci nyilatkozatában arra is kitér, hogy az EMC két héten belül le tudná zárni az ügyletet, vagyis gyorsabban, mint a NetApp...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek