Cikkek

Az EB elvitte az Intel profitját

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-07-21 21:42:18

A világ legnagyobb félvezetőgyártója közzétette negyedéves eredményeit. Az Európai Unió büntetése miatt a vállalat több mint húsz év után először zárt veszteséges negyedévet.

Az Intel a második pénzügyi negyedévre 8 milliárd amerikai dolláros forgalmat jelentett, 12 százalékkal többet, mint az első pénzügyi negyedévben. Mind a cég bevétele, mind profitja alaposan meghaladja a pénzügyi elemzők által előrejelzett 7,23 milliárd dolláros forgalmat, illetve részvényenkénti 0,18 dolláros hasznot. A cég részvényei az eredmények közzétette után 7 százalékkal 18,05 dollárra erősörtek a New York-i tőzsdén a zárás utáni kereskedésben.

Az Intel bizakodó
Az Intel az első nagy technológiai cég, amely közzétette a második negyedéves eredményeit, így talán akkor is korai általános következtetéseket levonni, ha történetesen a szektor egyik vezető szereplőjéről van szó - az adatok ennek ellenére azt sugallják, hogy a piac lassan kezd visszatérni a normál kerékvágásba. Maga az Intel is bizakodó. Paul Otellini vezérigazgató szerint a vállalat második negyedéves eredményei javuló PC-piaci körülményeket tükröznek; az intel 1988 óta a legerősebb növekedést produkálta az első és második pénzügyi év közötti növekedés viszonylatában, és még ennél is erősebb második félévre számít....

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek