Cikkek

Az AMD összeolvasztja két üzletágát

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-05-07 10:10:06

Az Advanced Micro Devices szerdán jelentette be, hogy egyesíti a különálló GPU és CPU üzletág működését a vállalaton belül. Az ATI márkanév megmarad.

Drew Prairie, az AMD szóvivője elmondta, hogy a lépéssel a cég "egy tető alá akarja hozni" a központi egységekkel és grafikus vezérlőkkel foglalkozó üzletágakat, ezzel javítva működésének hatékonyságát és segítve az integrált chipek jövőbeni fejlesztését. Az átszervezés az AMD bejelentése szerint nem jár együtt elbocsátásokkal. A cég négy új csoport köré szervezi működését, közülük a termékek (products) csoport tervezi és készíti el a grafikus- és mikroprocesszor-termékeket. Vezetője az a Rick Bergman, aki rangidős alelnökként eddig a grafikus termékekért felelős csoportot vezette. A fejlett technológiák (advanced technology) csoport a technológiai fejlesztésen dolgozik, míg a marketing és ügyfélszolgálati csoportok feladata nem szorul magyarázatra.

A belső változtatás újabb kísérlet arra, hogy a cég profitot termeljen tíz egymást követő negyedév veszteségessége után. Az átszervezés beolvasztja az ATI üzletágat az AMD központi üzleti tevékenységébe. Az ATI eddig külön üzleti egységként működött 2006-os, 5,4 milliárd dolláros akvizíciója óta, de időközben nyilvánvalóvá vált, hogy a felvásárlás nem hozta meg azokat a financiális és technológiai előnyöket, melyet az AMD látni szeretett volna...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek