Cikkek

Az Albatron PCI-os VGA-t árul

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2008-07-14 11:47:19

Nem írtuk el, nem PCI Express illesztőfelületű kártyáról van szó, hanem a jó öreg PCI-ról. Az Albatron az integrált VGA-s gépek bővítéséhez szánja kártyáit.

Először azt gondoltuk elírták, de erről szó sincs: a tajvani cég valóban PCI-interfészes grafikuskártyákat jelentett be. Hogy mi a csudának PCI-os grafikus vezérlővel előjönni akkor, amikor már az AGP is túlhaladott technológiának számít? Nos, az Albatron úgy okoskodik - és be kell látnunk, az elképzelésükben van is valami -, hogy számtalan irodai munkára, vagy "a játékon kívül mindenre" használt gépben a lapkakészletbe integrált grafikus vezérlő dolgozik. Ezek általában teljesítik is azt, amit a felhasználó a 3D-s teljesítményben elvár, hiszen nagyjából semmit nem várnak el 3D-ben az ilyen gépektől, de szinte mindegyik azonos egy dologban: csak analóg VGA kimenet található rajtuk.

vga_pci8600gt.jpgVadonat új, PCI-os VGA vezérlő, NVIDIA 8600GT alapokon az Albatrontól egy szűk felhasználói körnek.

Az Albatron elsősorban akkor ajánlja NVIDIA GeForce 8400GS, 8500GT és 8600GT alapú kártyáit, amikor a felhasználó kinövi az egyetlen analóg kivezetést: több monitoros konfigurációkhoz, DVI-, HDMI- és tévékimenettel egyaránt. A cég - biztos, ami biztos - kiemeli az integrált grafikus megoldásokhoz képest nyújtott magasabb 3D-s teljesítményt, amit 3DMark06-os teszteredményekkel illusztrál. (Lásd a mellékelt táblázatot.)

Azt elárulják, hogy a mérést milyen konfiguráción végezték - Intel 915G, Pentium 4 520 (2...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek